Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Шахраї використовують збій у Київстар для обману: як запоріжцям розпізнати схему

Шахраї використовують збій у Київстар для обману: як запоріжцям розпізнати схему

Шахраї використовують збій у Київстар для обману: як запоріжцям розпізнати схему

Ілюстративне фото

Зловмисники створюють у соціальних мережах боти фейкового “Київстару”. А потім отримують доступ до сторінок та онлайн-банкінгу.

Про це повідомила Нацполіція Запорізької області.

Шахраї створюють у месенджерах фейкові боти оператора зв’язку “Київстар”. Потім розповсюджують фішингові посилання під приводом компенсації та інформування про терміни відновлення зв’язку.

Як це працює?

  • Абоненту пропонують перейти за посиланням та зареєструватися, щоб отримати гроші.
  • Так шахраї отримують доступ до сторінок в соцмережах, онлайн-банкінгу.

Як уберегти себе?

  • Довіряйте тільки перевіреній інформації на офіційних сторінках компанії. Офіційні сторінки мають так звані “галочки” – знак верифікації.
  • Не переходьте за сумнівними посиланнями, не діліться номерами телефонів та особистими даними.

Раніше ми писали, що “Київстар” дійсно обіцяв користувачам компенсацію за незручності. Але це буде після повного відновлення роботи.