Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжців каратимуть за порушення комендантської години: розмір штрафів

Запоріжців каратимуть за порушення комендантської години: розмір штрафів

Запоріжців каратимуть за порушення комендантської години: розмір штрафів

Комендантська година

Верховна Рада в першому читанні ухвалила законопроект, згідно з яким порушників комендантської години штрафуватимуть. Це стосується і мешканців Запоріжжя.

Як пише народний депутат Ярослав Железняк, за законопроект проголосували 233 депутати. 

Депутати взяли за основу законопроект про адміністративну відповідальність за порушення комендантської години. 

Згідно з проектом закону №10195, порушення комендантської години тягне за собою штраф, що складатиме від 8 500 до 17 000 гривень. Якщо протягом року буде повторне порушення, штрафуватимуть на вдвічі більшу суму.

Для бізнесу покарання суворіше. За порушення підприємцю доведеться викласти від 51 000 до 102 000 гривень. При повторному порушенні штраф зростатиме вдвічі.

Встановлення адміністративної відповідальності за порушення комендантської години погоджували із Національною поліцією та МВС.

Нагадаємо, українські війська продовжують проведення наступальних операцій на Заході Запорізької області.