Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Герой України захищає Запоріжжя: Богдан Магаляс отримав орден (ФОТО)

Герой України захищає Запоріжжя: Богдан Магаляс отримав орден (ФОТО)

Герой України захищає Запоріжжя: Богдан Магаляс отримав орден (ФОТО)

Богдан Магаляс. Фото: Офіс Президента України

Бойовий медик 128 ОГШБр Богдан Магаляс служить на Запорізькому напрямку. Військовий отримав звання Героя України та орден особисто від Президента України.

Про це написали на сайті Офісу Президента України. 

Богдан Магаляс став на захист Херсонщини та Запоріжжя. Герой України під щільним вогнем здійснював евакуацію поранених військовослужбовців із поля бою й надавав їм першу медичну допомогу. Під час евакуації медик особисто неодноразово вступав у перестрілку з окупантами.

Богдан Магаляс
Богдан Магаляс. Фото: 128 окрема гірсько-штурмова бригада

У грудні 2022 року Богдан Магаляс зазнав контузії та легкого осколкового поранення, але відмовився від госпіталізації і продовжив виконувати завдання пліч-о-пліч зі своїми побратимами.

За свою мужність та почесну службу він отримав звання Героя України. Орден “Золота Зірка” йому особисто вручив Президент України.


Нагадаємо, що на Запорізькому напрямку прикордонник «Бриз» ліквідував дрони, які запустила російська армія.