Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Метеоролог Кульбіда зробив прогноз на зиму 2023-2024 в Запорізькій області

Метеоролог Кульбіда зробив прогноз на зиму 2023-2024 в Запорізькій області

Метеоролог Кульбіда зробив прогноз на зиму 2023-2024 в Запорізькій області

В Запорожье начался сильный снегопад, – фото

Зимовий період в Україні цього року буде ще теплішим, ніж торік. Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда поділився прогнозом на зиму.

За його словами, зимовий період відзначиться позитивними аномаліями температури.

Тобто зима буде теплішою, кількість опадів у вигляді снігу найменшими. […]. Щодо інших речей, то ми повинні розуміти, що зимовий період завжди відзначався переміщенням через Україну достатньо активних циклонів, які приносили різні негаразди. Це і посилення вітру, снігові замети, хуртовини тощо. І це все буде. Але воно буде дуже короткочасним. Дуже швидко змінюватиметься ситуація з однієї на іншу. Але температурний режим в середньому на місяць буде вищим за ту норму, яка обрахована відповідно до вимог Всесвітньої метеорологічної організації з оцінки змін клімату.

Водночас руйнування Каховської ГЕС багато експертів оцінюють як глобальну катастрофу. Пересічний мешканець відчує її через відсутність нормального водозабезпечення і якісної питної води.

Через відсутність зрошення тих земель, які раніше зрошувались і забезпечували гарантований врожай. Через якість продукції, яка погіршиться в цьому регіоні, що вирощується на усіх присадибних ділянках, ну і на промислових частково. Це все буде. Тому відчують усі в різній мірі, це все відчують і Запорізька область, вся Херсонська область, ну і, звичайно, не кажу про Крим, який отримував воду із Каховського водосховища. І Дніпропетровська область, тому що там частина великих населених пунктів також споживала Дніпровську воду і воду із Каховського водосховища.

Як писав раніше Inform.zp.ua, через погані погодні умови російським військам на фронті Запорізької області доводиться сповільнювати темпи бойових дій. Але це не зупиняє їх повністю.