Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці можуть онлайн подати заявку на отримання компенсації за зруйноване житло

Запоріжці можуть онлайн подати заявку на отримання компенсації за зруйноване житло

Запоріжці можуть онлайн подати заявку на отримання компенсації за зруйноване житло

Житло

Ще більше українців зможуть отримати компенсацію за зруйноване майно за програмою єВідновлення. Відтепер сервісом можуть скористатися співвласники знищених домівок. 

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Раніше подати заяву в Дії на одержання компенсації за зруйноване житло могли лише одноосібні власники квартири чи будинку. Тепер зробити це можуть і співвласники знищених домівок. Для цього їм необхідно разом подати в застосунку одну спільну заяву, або декілька окремих. 

Після цього комісія органу місцевого самоврядування опрацьовує повідомлення та визначить суму компенсації для кожного співвласника відповідно до його частки у власності. Кожен з них отримає окремий житловий сертифікат у Дії. Його можна буде використати, щоб самостійно придбати нову квартиру чи будинок. Або обʼєднати житлові сертифікати з іншими людьми, щоб разом придбати нове спільне житло. 

Щоб скористатися сертифікатом, потрібно припинити право власності на знищений об’єкт нерухомості за згодою всіх співвласників. Робити це необхідно виключно після того, як кожен з них отримає житловий сертифікат. 

Загалом українці вже подали 6,4 тисяч заяв про зруйноване майно, щоб отримати компенсацію за програмою єВідновлення й придбати нову квартиру чи будинок. З них 827 людей уже мають згенеровані сертифікати, які підтверджують суму компенсації. 

Нагадаємо, настав час передачі показів електролічильників за підсумками листопада. Згідно із законодавством треба передати ці покази до 03 грудня включно.