Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Атака на Запорізьку область: РФ вдарила дроном по місцю видачі гуманітарки

Атака на Запорізьку область: РФ вдарила дроном по місцю видачі гуманітарки

Атака на Запорізьку область: РФ вдарила дроном по місцю видачі гуманітарки

Наслідки атаки РФ у Запорізькій області

Вчора, 28 листопада, росіяни вдарили по Запоріжжю ракетами «Іскандер-К» і «Калібр», пошкоджено територію підприємства, два освітні заклади, магазин. Ударом дрона-камікадзе по Степногірську пошкоджено вантажний автомобіль із гуманітарною допомогою, загинула жінка.

Про це повідомили у Головному управлінні Ніціональної поліції у Запорізькій області.

Крім того, впродовж доби загарбники скинули дві авіабомби по Новодарівці та Роботиному, здійснили 29 ударів із безпілотників, 119 ударів із артилерії та РСЗВ по інших населених пунктах регіону. Внаслідок обстрілів загинула жителька Степногірська. З пораненнями різного ступеня тяжкості до лікарні доправлено ще чотирьох осіб.

У Степногірську під час розвантаження автівки з гуманітарною допомогою окупанти вкотре вдарили дроном-камікадзе по цивільному населенню. Уламками безпілотника травмовано мирних жителів, які отримували допомогу. В результаті атаки загибла 77-річна жінка, ще двох чоловіків із важкими пораненнями госпіталізовано.

Загалом за добу зафіксовано 156 влучань по території Пологівського та Василівського районів. наслідки прильотів задокументували працівники поліції та СБУ. За всіма фактами відкриті кримінальні провадження, правова кваліфікація – ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, внаслідок ракетного удару по Запоріжжю постраждала 25-річна жінка та 39-річний чоловік. У Степногірську поранення отримали чоловіки 38 та 58 років. Атака ворожого дрону-камікадзе забрала життя жительки Степногірська.