Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі триває акція «16 днів проти насильства»: куди можна звертатися за допомогою

У Запоріжжі триває акція «16 днів проти насильства»: куди можна звертатися за допомогою

У Запоріжжі триває акція «16 днів проти насильства»: куди можна звертатися за допомогою

16 днів проти насильства

Стартувала Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», в рамках якої в Запоріжжі провели захід «Безсилля насильства. Дій сьогодні!». Організатором заходу виступила громадська організація «Сяйво надії» за підтримки ООН.

Про це повідомили в мерії Запоріжжя.

До участі в заході долучилися психологи, юристи, представники поліції та близько 100 учасників. Разом вони обговорили проблему подолання насильства в сім’ях і напрацьовували спільний алгоритм дій, щоб запобігти толерантному ставленню до насильства.

Фахівці зазначають, що постраждалій від домашнього насилля людині важливо отримати вчасну психологічну допомогу, а потім вже звертатися за допомогою професійних спеціалістів у судах.

Важливим кроком у випадку домашнього насилля є звернення до поліції.

«Що стосується кримінальної відповідальності, у нас є стаття 126.1 — це судовий процес. Там може бути арешт до 6 місяців, або суд може виносити також заходи — це обмежувальний припис. Якщо заборонювальний припис виноситься до 10 діб, то обмежувальний – від місяця до пів року. Якщо людина порушує або не виконує заходи, тоді вже відповідно статті 397.1 — це також кримінальна стаття, для кривдника йде більш тяжке покарання», – зазначила старша інспекторка сектору протидії домашньому насильству Бердянського райвідділу поліції Олена Алейнікова.

Крім того, людина, постраждала від домашнього насилля, може звернутися на «гарячу лінію» – «15-47», яка працює безплатно та цілодобово. Там можна отримати усю необхідну допомогу, зокрема й психологічну та юридичну.