Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Транспорт » До уваги водіїв: у Запоріжжі 22 листопада можлива ожеледиця (ПРАВИЛА)

До уваги водіїв: у Запоріжжі 22 листопада можлива ожеледиця (ПРАВИЛА)

До уваги водіїв: у Запоріжжі 22 листопада можлива ожеледиця (ПРАВИЛА)

Ілюстративне фото

У Запоріжжі завтра можливе погіршення погодних умов. Це може спричинити складнощі для руху транспорту. 

Про це повідомило ДСНС України. 

“По всій Україні, крім крайнього півдня, погодні умови можуть призвести до погіршення руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць. Закликаємо пішоходів і водіїв бути пильними й дотримуватися ПДР та елементарних правил безпеки”, – йдеться у повідомлені служби.

Ожеледиця
Фото: ДСНС

ПДР під час ожеледі від The Sunday Times Driving

  • Очистіть автомобіль від снігу. Спочатку на машині потрібно очистити лобове скло, бокові вікна та зовнішні дзеркала заднього виду. Важливо зчистити сніг із даху авто, адже він може скотитися на лобове скло під час руху.
  • Стежте за технічним станом. Потрібно завжди переконуватись, що автомобіль перебуває в робочому стані. Також експерти радять звертати увагу на стан шин, справність гальм та працездатність фар.
  • Їхати повільно. Велика швидкість під час ожеледиці збільшує ризик втрати управління. Занесення транспортного засобу часто передбачає, що машина їхала занадто швидко для цих умов.
  • Під час заносу необхідно вирулювати у бік замету. Якщо автомобіль почав ковзати, то водіям рекомендують випрямити транспортний засіб у заносі. Окрім того, це допоможе повернутися у попередній напрямок руху.
  • Дотримуйтесь дистанції. Як відомо, гальмівний шлях на снігу та льоду значно збільшується. Зокрема, в умовах ожеледиці він може бути в 10 разів довшим. Тому вкрай важливо дотримуватися дистанції.
  • Уникайте різких маневрів. Різке гальмування або рух убік в умовах ожеледиці загрожує ДТП. При повороті наперед знижуйте швидкість, обережно натискаючи педаль гальма.