Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Репортаж » «Це не та війна, яку ми бачимо у фільмах»: запорізький військовий про війну, складнощі на фронті та майбутню перемогу (ФОТО)

«Це не та війна, яку ми бачимо у фільмах»: запорізький військовий про війну, складнощі на фронті та майбутню перемогу (ФОТО)

«Це не та війна, яку ми бачимо у фільмах»: запорізький військовий про війну, складнощі на фронті та майбутню перемогу (ФОТО)

Запорізькі військові

Щодня українські військові наближають Перемогу тяжкою ціною. Ціною свого життя, здоров’я, завдяки підтримці рідних та розумінню того, що на них усіх чекають удома. На сьогоднішній день запорізькі військові у складі 23 бригади ЗСУ перебувають на Харківському напрямку. Військові розповіли Inform.zp.ua про свої будні на фронті, про складнощі війни та про те, коли закінчиться війна.

Запорізький військовий 23 бригади ЗСУ із позивним «Старий» близько року перебуває на війні. Боєць був на Запорізькому напрямку у стрілецькому батальйоні, Донецькому напрямку під Бахмутом, зараз – на деокупованій території Харківської області. До війни чоловік працював водієм, за освітою – педагог. А зараз із автоматом у руках перебуває на найгарячіших ділянках фронту.

ЗСУ
запорізький військовий “Старий”

42-річний ротний медик зізнається, що звикнути до війни неможливо, і це не та війна, яку ми бачимо у кіно.

ЗСУ
Запорізькі військові

– Сьогоднішня війна дуже відрізняється від того, що ми бачимо у кіно чи роликах у мережі. Коли ти дивишся відеозапис – це один нюанс, ти все це сприймаєш як гарний художній фільм. А зовсім інша річ, коли ти безпосередньо потрапляєш на поле бою. Тут не пластикові автомати і все дуже серйозно. Війна знаходиться вже не з того боку монітора, – ділиться запорізький військовий.

ЗСУ
Запорізькі військові

 

– З якими ризиками довелося зіткнутися?

– Для нас певний виклик – це місцевий клімат. Це часті густі тумани, які ускладнюють спостереження. Клімат у Харківській області – не той, до якого ми звикли у Запоріжжі. Північна частина України дещо відрізняється. З рештою – справляємося, – каже запорізький військовий.

Танк окупантів
Танк окупантів

 

Харківська область
Харківська область

 

– Чого не вистачає – людей, озброєння?

– Зброєю ми забезпечені достатньою мірою. Військові – усі наші хлопці – налаштовані лише на перемогу. У багатьох є бойовий досвід, деяких – нещодавно набрали. Не всі з нас пройшли, як кажуть, Крим та Рим. Ми ділимося досвідом, навичками, навчаємо, намагаємося передати військову науку, щоб усі були на одному рівні, – каже «Старий».

ЗСУ
ЗСУ
позивний “Старий”

– Які настрої серед військових?

– Серед військових однозначно настрій лише на перемогу! Наше завдання – якнайшвидше звільнити всі окуповані території України, всі міста та села нашої території. Дуже хотілося б, щоб військові дії в Україні швидше закінчилися. Ми всі про це мріємо і максимально докладатимемо всіх своїх зусиль, – розповів військовий ЗСУ Денис.

Харківська область
Харківська область
Харківська область
Харківська область
Харківська область
Харківська область

 

Запорізькі військові вже два місяці перебувають на Харківському напрямку та не знають, коли опиняться вдома. На них усіх чекають рідні та родина. Військові передають своїм близьким, що завжди про них пам’ятають та люблять, що рідні – надійний тил військових, які завжди будуть за їхніми спинами. А українські військові зроблять усе, щоб здобути перемогу та повернутися додому.

Харківська область
Харківська область

 

… У військових є особливий оберіг – дитячі малюнки. Коли військові змінюють позиції, то обов’язково забирають з собою ці малюнки та листівки. Це не просто картинки – це нагадування того, ради чого та кого українці взяли у руки зброю та кожного дня ризикують власним життям.

Малюнки
Малюнки
ЗСУ
Запорізькі військові

 

Як повідомляв Inform.zp.ua, Харківська область приблизно пів року знаходилася під окупацією російських військових. Наразі у складі 23 бригади ЗСУ там знаходяться запорізькі військові, які показали Inform.zp.ua наслідки «русского мира». 

Харківська область
Харківська область