Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжці вшанують пам’ять жертв Голодоморів

Запоріжці вшанують пам’ять жертв Голодоморів

Запоріжці вшанують пам’ять жертв Голодоморів

Запоріжці вшанують пам’ять жертв Голодоморів

25 листопада Запоріжжя та Україна загалом вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Про це повідомили у мерії Запоріжжя.

У 2022–2023 роках Україна вшановує 90-ті роковини Голодомору-геноциду. Цю скорботну дату вже вдруге ми згадуємо в умовах повномасштабної війни, яка супроводжується геноцидними діями РФ проти українців.

Запоріжців запрошують вшанувати пам’ять мільйонів замучених голодом українців та долучитись до Загальнонаціональної хвилини мовчання, яка відбудеться 25 листопада о 16.00. 

Українців по всьому світу закликають також засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.