Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » На ЗАЕС окупанти порушують технічні вимоги: зростає ймовірність радіаційної аварії

На ЗАЕС окупанти порушують технічні вимоги: зростає ймовірність радіаційної аварії

На ЗАЕС окупанти порушують технічні вимоги: зростає ймовірність радіаційної аварії

ЗАЕС

На окупованій Запорізькій АЕС російські загарбники продовжують порушувати технічні вимоги експлуатації обладнання. Це стосується передусім енергоблоків № 2, 4 та 6 Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляє Енергоатом.

Фейкове керівництво ЗАЕС наказало використовувати мастило російського виробництва для резервної дизельної електростанції (РДЕС), не врахувавши, що при нагріванні саме це мастило починає інтенсивно пінитися. Це призводить до зниження тиску в системі й автоматичного відключення дизель-генераторів.

«Такі дії некомпетентного та нелегітимного «керівництва» ЗАЕС від росатома ведуть до неминучої деградації обладнання і систем, важливих для безпеки станції. Зрештою це може спровокувати відмову найважливішого обладнання систем безпеки – дизель-генераторів, із подальшим переходом в ядерну та радіаційну аварію. Після деокупації ЗАЕС всі, хто зараз свідомо виконує злочинні накази окупантів, порушуючи ліцензії українського регулятора, будуть відповідати за свої дії», – наголосив президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін.

Все це є порушенням вимог ядерного законодавства України та збільшує ймовірність настання радіаційної аварії. Є лише один спосіб зупинити ядерну та радіаційну загрозу – якнайшвидша деокупація станції та Енергодара.