Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Окупанти ускладнюють виїзд і в’їзд в Запорізьку область: як потрапити на ТОТ

Окупанти ускладнюють виїзд і в’їзд в Запорізьку область: як потрапити на ТОТ

Окупанти ускладнюють виїзд і в’їзд в Запорізьку область: як потрапити на ТОТ

Ілюстративне фото

У Запорізькій області росіяни ускладнюють як виїзд, так і в’їзд на тимчасово окуповану територію. Також посилюється “фільтрація” населення.

Про це в ефірі телеканала FREEДОМ повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. 

“Щодо виїзду, “фільтрація” не зменшується, а збільшується. На кордонах перетину з Херсонської області з тимчасово окупованим Кримом, з Криму з Краснодарським краєм, з Краснодарського краю далі. На перетині будь-якого адміністративного округу РФ ворог проводить масову “фільтрацію”. Починаючи від відбитків пальців, перевірок телефонів, перевірок фотографій у телефонах”, – розповідає Федоров.

Шлях виїзду з окупованої території на територію третіх країн може займати від 4 до 7 днів. За словами Федорова, сьогодні ніхто не може дати гарантії про те, що цей виїзд відбудеться. На будь-якому з фільтраційних пунктів українців можуть розвернути назад.

Для виїзду, за словами міського голови, зараз є два основні маршрути – або через тимчасово окуповані Крим, або через Бердянськ, Маріуполь, Новоазовськ. Після цього – або Грузія, або країни ЄС, або піший пункт пропуску на кордоні з Сумською областю – Колотилівка.

“Найчастіше наші жителі обирають саме його, тому що це найкоротший шлях до України”, – зазначив мер Мелітополя.

За його словами, також з’явилися складнощі з поверненням українців на ТОТ. Федоров пояснив, що найчастіше жителі змушені повертатися на певний час до тимчасової окупації, щоб провідати своїх рідних, близьких, допомогти тим, хто там залишився.

“Це можливо через пункт пропуску в аеропорту “Шереметьєво”, але сьогодні ми знаємо випадки, коли “фільтрація” по приїзду громадян України займає понад 5 днів. 5 днів наших жителів тримають в аеропорту для проходження “фільтрації”. Другий пункт пропуску на перетині з Грузією, але там також “фільтрація” відбувається досить довго”, – каже Федоров.

Як ми писали раніше, російські окупаційні сили продовжують використовувати дітей на окупованих територіях. Їх змушують виїжджати на навчання та співпрацювати з окупантами.