Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Організовувала “вибори” на окупованих територіях Запорізької області – СБУ

Організовувала “вибори” на окупованих територіях Запорізької області – СБУ

Організовувала “вибори” на окупованих територіях Запорізької області – СБУ

СБУ

Жительку Запорізької області підозрюють у співпраці з окупантами. За даними слідства, жінка допомагала організовувати фейкові вибори на ТОТ.

Про це повідомляє Прокуратура Запорізької області та СБУ.

За даними слідства, колишня завгосп одного з навчальних закладів після захоплення Чернігівської територіальної громади Запорізької області стала підтримувати окупаційну владу.

У червні 2023 року вона погодилась організувати фальшиві вибори та брала участь в обранні “депутатов законодательного собрания Запорожской области”. Її призначили секретарем виборчої комісії, створеної окупантами у селі Стульневе.

Під псевдопосадою вона виконувала вказівки, здійснюючи фальшиві вибори у вересні 2023 року. Щоб зібрати “голоси” її супроводжували озброєні військові РФ, які погрожували людям автоматами у разі відмови брати участь у фейкових виборах.

Колаборантка
Фото: СБУ

За співпрацю з окупантами жінка отримала 5 тис. американських доларів як “одноразову” грошову винагороду.

У жовтні 2023 року підозрювана виїхала до родичів у Вінницькій області. Правоохоронці затримали її і зараз вона перебуває під вартою.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманій про підозру за ч. 5 ст. 111-1 ККУ (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території). Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.