Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » 65 бригада ЗСУ оновила стелу на в’їзді в Оріхівський район (ФОТО)

65 бригада ЗСУ оновила стелу на в’їзді в Оріхівський район (ФОТО)

65 бригада ЗСУ оновила стелу на в’їзді в Оріхівський район (ФОТО)

Фото: Сергій Скібчик

Військові 65 ОМБр оновили стелу на межі Оріхівського району. ЗСУ зробили з неї фотозону – Пантеон Захисників Запоріжжя. Місце прикрашено стягами підрозділів, які захищають Запорізьку область.

Про це на сторінці 65 ОМБр у Facebook повідомив пресофіцер Сергій Скібчик.

“Стела на межі колишнього Оріхівського району ще з початку війни була символом незламності духу українських оборонців на Запоріжжі, адже саме тут росіян зупинили і не дали загарбати всю Запорізьку область. Тому тут свої фортеці: Оріхів, Мала Токмачка, Роботіно”, – написано в пості.

Стела Оріхів
Фото: Сергій Скібчик

Буква “О” зі стели десь зникла з часом і її замінили автошиною, довкола було насмічено. Як пише 65 ОМБр, бійці, які їхали в зону бойових дій або виїжджали звідти після виконання завдань, полюбляли тут фотографуватися і вивішувати свої прапори.

Стела Оріхів
Фото: Сергій Скібчик

Тому командир 65 ОМБр Андрій Кравець запропонував впорядкувати територію і саму стелу. Військові підтримали цю ідею і створили справжню фотозону.

Спершу там було 16 стягів, згодом додали ще 16.

“Поставити тут свій стяг стало справою честі для всіх підрозділів, які воювали або воюють на Запоріжжі”, – пишуть військові.

Стела Оріхів
Фото: Сергій Скібчик

Захисники за свої гроші закупили метал та доробили втрачені літери, пофарбували стелу та прибрали сміття.

“На цьому соціальна ініціатива відділення МПЗ 65 ОМБр не вичерпана.Наразі ведуться перемовини з місцевою владою про встановлення тут системи автономного освітлення на сонячних батареях та про регулярне упорядкування території”, – каже заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення начальник відділення МПЗ підполковник Михайло Клин.