Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » У Запоріжжі відбувся мітинг за демобілізацію військових (ФОТО)

У Запоріжжі відбувся мітинг за демобілізацію військових (ФОТО)

У Запоріжжі відбувся мітинг за демобілізацію військових (ФОТО)

Фото: Суспільне

Сьогодні у Запоріжжі вдруге відбувся мирний пікет під стінами Запорізької обласної адміністрації. Активісти просять надати військовим право на демобілізацію після 18 місяців служби.

Про це повідомляє “Суспільне”.

Перед будівлею адміністрації зібралося близько 20 жінок. Матері, дружини та сестри, які вже понад півтора року чекають рідних з фронту. Вони вимагають, щоб їхніх чоловіків замінили, оскільки вони виснажені фізично та морально.

Мирний пікет
Фото: Суспільне

“Мій чоловік від початку війни на Бахмутському направлені. Нині він поранений, і як говорить, немає заміни. Хлопці не можуть навіть поїхати на лікування. Не дають відпустку, немає заміни. Психологічний стан хлопців дуже-дуже пригнічений. Вони теж потребують психологічного відпочинку”, – розповідає Олена Пустовгар, чоловік якої захищає Україну.

Мирний пікет
Олена Пустовгар. Фото: Суспільне

Вагітна дружина військового Анна Матвієнко каже, що її чоловік воює з перших днів повномасштабного вторгнення, за цей час бачила його декілька разів:

“Дуже багато хлопців, якими можна замінити наших чоловіків, хоча б на пів року, дати їм реабілітуватися. Бачимося всі рідко, мені скоро народжувати, я хочу, щоб чоловік мене зустрів з роддому. Ми вимагаємо, а не просимо. Ми вимагаємо, щоб наших хлопців поміняли хоча б на трішки та дали їм зібратися з духом, силою”.

До Верховної Ради вже поданий законопроєкт №9142 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення строків військової служби за призовом під час мобілізації”. Зареєстрували його наприкінці березня 2023 року. Він передбачає встановлення конкретних термінів військової служби за призовом під час мобілізації. За цим законопроєктом, мобілізованим дозволено служити не більше 18 місяців з моменту призову. Але за бажання військовий може продовжити служити.


Раніше Inform.zp.ua писав, що 28 жовтня у Запоріжжі відбувся мирний мітинг до Дня підтримки армії. З патріотичними, активістськими закликами запоріжці пройшли ходою від будівлі міської ради до обласної військової адміністрації.