Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » СБУ повідомила про підозру у зраді мешканці Мелітопольсткого району Запорізької області

СБУ повідомила про підозру у зраді мешканці Мелітопольсткого району Запорізької області

СБУ повідомила про підозру у зраді мешканці Мелітопольсткого району Запорізької області

СБУ

Співробітники Служби безпеки зібрали докази добровільної співпраці з ворогом мешканки Мелітопольського району Запорізької області, яка обійняла «посаду» в органі місцевої влади на тимчасово окупованій території.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

На початку окупації району жителька с. Дунаївка почала догоджати окупантам, за що була призначена старостою села. На своїй «посаді» зрадниця сприяє діяльності окупаційної влади, бере активну участь в організації та проведенні пропагандистських акцій, на яких активно агітує земляків підтримувати окупантів.

СБУ викрала зрадницю
СБУ викрала зрадницю

«Також після свого призначення вона проводила бесіди з педагогами, медичними та соціальними працівниками і шляхом психологічного впливу примушувала до співпраці з окупаційною владою з метою формування персоналу і матеріально-технічної бази у закладах освіти, медицини та соціальної сфери, збирала та узагальнювала інформацію щодо орендарів земельних ділянок та будинків з метою проведення так званої «націоналізації»,  ініціювала перейменування вулиць та населених пунктів на назви, пов’язані з комуністичним режимом», – розповідають правоохоронці.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборантки за ч. 5 ст. 111-1  Кримінального кодексу України. 

Викриття зловмисниці здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.