Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Безпека дітей, увімкнене світло фар й заборона зупинки на узбіччі: запорізькі поліцейські інформують про зміни до правил дорожнього руху

Безпека дітей, увімкнене світло фар й заборона зупинки на узбіччі: запорізькі поліцейські інформують про зміни до правил дорожнього руху

Безпека дітей, увімкнене світло фар й заборона зупинки на узбіччі: запорізькі поліцейські інформують про зміни до правил дорожнього руху

Правила дорожнього руху

З початку року на автодорогах Запорізької області сталось 3395 дорожньо-транспортних пригод, з яких 645 – з потерпілими. У аваріях травмувались 841 людина та 64 загинули. 

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції у Запорізькій області.

Аналіз аварійності свідчить, що найбільша кількість ДТП з постраждалими відбувається за участю пішоходів (208). В таких аваріях 22 особи загинули та 199 – травмовані.

Правоохоронці наголошують, що Уряд України вніс кілька змін до правил дорожнього руху.

Правила дорожнього руху
Правила дорожнього руху

Відтепер поза межами населеного пункту водії транспортних засобів мають вмикати денні ходові вогні або ближнє світло фар незалежно від часу доби та пори року.

Крім того, забороняється перевозити дітей, зріст яких менший за 150 см, у транспортних засобах без використання дитячих утримувальних систем, що дають змогу пристебнути дитину за допомогою пасків безпеки, передбачених конструкцією цього транспортного засобу.

Також, на автомагістралях і дорогах для автомобілів забороняється зупинка поза спеціальними місцями для стоянки.

Запорізькі поліцейські закликають громадян неухильно дотримуватися правил дорожнього руху та бути відповідальними на дорозі.