Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Виплати для запоріжців у Німеччині скоротять з нового року: подробиці

Виплати для запоріжців у Німеччині скоротять з нового року: подробиці

Виплати для запоріжців у Німеччині скоротять з нового року: подробиці

Ілюстративне фото

У Німеччині з 2024 року соцвиплати для всіх біженців будуть скорочені. Окрім цього влада вимагає від українців працевлаштування.

Про це повідомляє видання DW.

Федеральний центр буде виділяти 7500 євро на рік на кожного шукача притулку в Німеччині. Також планується впровадження спеціальних карт для оплати послуг, що обмежить доступ біженців до готівки. Щодо українців, після 36 місяців проживання в гуртожитках вони отримуватимуть лише “необхідні” виплати.

“Мовний бар’єр знижується. Настав час йти працювати”, – з такими словами виступив міністр праці ФРН Хубертус Хайль.

Міністр заявив це 18 жовтня на прес-конференції в Берліні, де він по суті проголосив зміну курсу уряду ФРН у питанні працевлаштування біженців.

Наступного дня, 19 жовтня, зміну курсу фактично підтвердив канцлер Німеччини Олаф Шольц. Виступаючи в бундестазі з урядовою заявою напередодні саміту ЄС, він оголосив:

“Ми приступаємо до широкомасштабних дій для того, щоб українські громадянки і громадяни, які перебувають у Німеччині… тепер усі б вийшли на німецький ринок праці”.

Раніше ми писали, що протягом 9 місяців 2023 року гуманітарні організації забезпечили допомогою 670 тисяч людей Запорізької області. Це один з найбільших показників по країні.