Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Через забруднення повітря судитимуть директора запорізького підприємства

Через забруднення повітря судитимуть директора запорізького підприємства

Через забруднення повітря судитимуть директора запорізького підприємства

Викиди у Запоріжжі. Ілюстративне фото

На Запоріжжі судитимуть директора підприємства, яке здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозволу.

Про це повідомили у Запорізькій обласній прокуратурі.

Прокурори спеціалізованої екологічної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства за фактом забруднення атмосферного повітря та зловживання повноваженнями (ч. 1 ст. 241, ч. 2 ст. 364-1 Кримінального кодексу України).

 За даними слідства, директор товариства у порушення вимог Закону України «Про охорону атмосферного повітря» під час здійснення господарської діяльності організував на підприємстві роботу стаціонарних джерел викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Наднормативними викидами у повітря діоксиду вуглецю, метану та аміаку створено  небезпеку для довкілля і здоров’я людей та спричинено державі збитки на майже 2 млн грн.

 Рішенням господарського суду Запорізької області задоволено позовні вимоги обласної прокуратури та зобов’язано підприємство у повному обсязі відшкодувати державі збитки, завдані наднормативними викидами в атмосферу забруднюючих речовин.