Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Повідомлено по підозру старості села, яка розкрадала гуманітарну допомогу у Запорізькій області

Повідомлено по підозру старості села, яка розкрадала гуманітарну допомогу у Запорізькій області

Повідомлено по підозру старості села, яка розкрадала гуманітарну допомогу у Запорізькій області

СБУ

Співробітники Служби безпеки України встановили і зібрали доказову базу відносно ще одної колаборантки, яка допомагає РФ встановлювати та підтримувати окупаційний режим на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Зокрема, слідчі СБУ повідомили про підозру мешканці с. Новоуспенівка, яка з початком російської агресії схвалювала дії окупантів та усіляко їм сприяла. За це її було призначено на посаду «старости села Новоуспенівка».

Також встановлено, що у вересні 2022 року, діючи на виконання вказівок окупаційної влади, зрадниця особисто провела комплекс заходів для підготовки та організації проведення псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях.

У жовтні 2022 року вона була звинувачена у розкраданні гуманітарної допомоги та усунута з посади.

Однак, у вересні 2023 року, вона була обрана депутатом Веселевської окружної ради депутатів першого скликання від партії «Справедлива  Росія – патріоти за правду».

На підставі зібраних доказів слідчі УСБУ в Запорізькій області повідомили зрадниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Inform.zp.ua, колишні співробітники органів МВС, що пішли на співпрацю з окупантами, почали працювати в «государственной службе безопасности Запорожской области».