Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Ціни на продукти в Запоріжжі зростуть: скільки будуть коштувати фрукти та овочі

Ціни на продукти в Запоріжжі зростуть: скільки будуть коштувати фрукти та овочі

Ціни на продукти в Запоріжжі зростуть: скільки будуть коштувати фрукти та овочі

Ілюстративне фото

У наступні місяці вартість овочів може додатково зрости до 15%. Експерти прогнозують, що усі плодоовочеві культури поступово дорожчатимуть.

Про це повідомили науковці Інституту аграрної економіки (ІАЕ) для УНІАН.

За словами завідувача відділу ціноутворення та аграрного ринку ІАЕ Інни Сало, у листопаді ціни на яблука можуть зрости до 18-20 грн/кг. А на виноград – до 100 грн/кг. Вартість імпортованих плодових залишатиметься досить високою. Зокрема, ціна на апельсини очікується до 85 грн/кг. На лимони – до 55 грн/кг та на банани – до 50 грн/кг. Мандарини будуть коштувати до 50 грн/кг.

До настання Нового року очікується зростання цін на яблука та банани, можливо, навіть до 10 відсотків. З іншого боку, ціни на цитрусові можуть знизитися на 10-15% через збільшену пропозицію.

Щодо овочів, вартість капусти може збільшитися на 10% до 9 грн/кг у листопаді. Ціни на буряк можуть сягнути 8,50 грн/кг (+6%), на цибулю ріпчасту – 14 грн/кг (+13%), а на моркву – 10 грн/кг (+7%).

Раніше ми писали, скільки доведеться заплатити запоріжцям у листопаді за світло, газ, воду та вивезення сміття.