Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Ворогам кришка: у Запоріжжі збирають пластикові кришечки для допомоги військовим

Ворогам кришка: у Запоріжжі збирають пластикові кришечки для допомоги військовим

Ворогам кришка: у Запоріжжі збирають пластикові кришечки для допомоги військовим

Ворогам кришка

Запоріжжя долучилося до всеукраїнської акції під девізом «Ворогам – кришка» у рамках всеукраїнського проєкту «Крила». Волонтери збирають пластикові кришечки від пляшок, які потім відправляють на переробку, а отримані кошти спрямовують на придбання безпілотників для українських військових.

Про це повідомили у прес-службі мерії Запоріжжя.

Акцію на підтримку ЗСУ ініціював благодійний фонд «ОВЕС». Збиранням кришечок вони займаються з 2015 року. Спочатку кошти, отримані від здачі пластику, спрямовували на потреби ветеранів АТО, зокрема на протезування. Наразі вони йдуть на закупівлю техніки. За чотири місяці волонтерам вдалося придбати та відправити на фронт 13 дронів.

У Запоріжжі збирають пластикові кришечки для допомоги військовим
Ворогам кришка

У Запоріжжі зараз можна налічити близько 40 локацій з коробками для збору кришечок у різних районах. Вони розташовані у бібліотеках, палацах культури, магазинах, супермаркетах, кав’ярнях тощо.

– Ця ініціатива дуже гарна та важлива. Ми сподіваємося та віримо, що зможемо зібрати достатньо пластику у вигляді кришок, щоб купити безпілотні літальні апарати українського виробництва для наших захисників, – сказав директор «Туристичного інформаційного центру» Олексій Каніщев.

Запоріжців закликають активно брати участь у акції – збирати пластикові кришечки та приносити їх до пунктів збору.