Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запоріжжі розпочали боротьбу зі стихійною торгівлею

У Запоріжжі розпочали боротьбу зі стихійною торгівлею

У Запоріжжі розпочали боротьбу зі стихійною торгівлею

Стихійна торгівля

Сьогодні, 25 жовтня, працівники комунального підприємства Муніципальна варта Запоріжжя провели рейд по боротьбі зі стихійною торгівлею на Малому ринку.

Про це повідомили у прес-службі мерії Запоріжжя.

У кожному районі міста є по 2-3 точки, де жваво йде стихійна торгівля. Продавці промислових і продовольчих товарів скупчуються довкола міських ринків на вулицях Запорізькій, Лахтінській, Сталеварів, Щасливій, Ладозькій, Космічній тощо. Місцеві жителі постійно надсилають скарги на шум під їхніми вікнами з самого ранку, непрохідні пішохідні зони, залишені купи сміття та просять врегулювати ситуацію.

– Стихійна торгівля має низку негативних факторів. Це продаж продуктів харчування, які не мають сертифікатів та не пройшли перевірку якості, неофіційне працевлаштування, перешкоджання проїзду транспорту та проходу пішоходів на тротуарах, антисанітарія, залишене сміття. Нашою метою є виявити порушників, які здійснюють продаж у не встановлених для цього місцях, та притягти їх до відповідальності. Спочатку попереджаємо, роз’яснюємо норми закону, ведемо профілактичну роботу. Щодо злісних порушників складаємо адміністративні протоколи, – розповідає начальник запорізького комунального підприємства Муніципальна варта Всеволод Козлов.

Інспектори Муніципальної варти продовжують опрацювання стихійних ринків Запоріжжя, у результаті яких складають протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності, передбаченої за ст. 152 та 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу. Штраф за порушення правил торгівлі коливається від 340 до 1360 гривень відповідно до суб’єкта господарювання.