Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Де відпочити? » Який алкоголь бажано купити на день народження?

Який алкоголь бажано купити на день народження?

Який алкоголь бажано купити на день народження?

Алкоголь

Якщо ви плануєте відзначати день народження вдома та самостійно організовувати свято – прикрашати кімнату, готувати гарячі страви та холодні закуски, – важливо продумати не лише святкове меню, а й кількість алкогольних напоїв. Є певні правила, якими варто керуватися при покупці алкоголю для відзначення дня народження. Про них ми докладно розповідаємо у цій статті.

День рождения
День нородження / День рождения

Символ свята – ігристе вино

Перед початком застілля гості зазвичай вітають іменинника, що супроводжується розпиттям ігристого вина – шампанського, просекко, кава. Також ігристе вино заведено пити під час десерту наприкінці вечора. Краще вибирати напівсухе або брют, оскільки напівсолодке ігристе швидко п’янить.

Що стосується кількості, оптимальною вважається наступне: один келих ігристого на початку вечора та один келих під час подачі торта, морозива чи іншого десерту. Тобто на п’ять осіб потрібно 2 пляшки, на десять гостей – 4 тощо.

А щодо міцного алкоголю

Радимо орієнтуватися на смаки гостей та вибирати відповідний варіант – горілку, коньяк, бренді чи віскі. Дехто вважає, що елітний міцний алкоголь не підходить для застілля, оскільки його заведено пити лише як дижестив. Це справедливо лише частково. Оскільки під гарячі страви деякі люди воліють пити не вино, а більш міцний алкоголь із вмістом спирту 35-50%. І закінчувати трапезу не келихом ігристого, а 30-50 мл якісного рому чи віскі – наприклад, Glenmorangie. Орієнтовний розрахунок потрібної кількості такого алкоголю – по 200-300 мл на людину.

Основний алкоголь застілля – тихе вино

Під час застілля зазвичай п’ють вина – червоні чи білі. Вибір певного вина залежить від страв, які будуть основними. Під м’ясо заведено вибирати червоне, а під рибу та морепродукти – біле. Бажано, щоб на столі були обидва варіанти алкогольних напоїв, тоді гості зможуть обрати те, що їм більше подобається.

При подачі важливо пам’ятати: червоне вино слід охолодити до +16-18 градусів, а біле до +8-12 градусів. До речі, якщо ваш день народження влітку, радимо купити більше пляшок білого вина, оскільки воно краще освіжає у спеку.

Щодо сортів, то хороші і при цьому недорогі червоні вина роблять в:

  • Аргентині;
  • Чилі;
  • Австралії;
  • Грузії. 

А якісні білі вина у Франції, Італії, Німеччині, Португалії. Оптимальна кількість – по 500-700 мл на особу.

Якщо хочеться приготувати коктейлі

Альтернатива міцному алкоголю – коктейлі на їхньій основі. Більшість популярних коктейлів робляться на основі світлого рому: «Піна Колада», «Мохіто», «Дайкірі». Також чимало варіантів на основі текіли та джину. Великий асортимент віскі, джину, рому, коньяку та інших міцних алкогольних напоїв є на Маудау. 

Крім основи до складу коктейлів входять соки і нерідко – слабші алкогольні напої, наприклад, лікер чи вино. Їх також слід придбати заздалегідь, розрахувавши необхідну кількість залежно від порцій коктейлю, які ви плануєте готувати.


Рекламний матеріал