Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Спорт » Запоріжці приймуть участь у чемпіонаті світу з шашок

Запоріжці приймуть участь у чемпіонаті світу з шашок

Запоріжці приймуть участь у чемпіонаті світу з шашок

Шахи

Запорізька шашкова спільнота готується до дитячого чемпіонату світу. Підготовка відбувається на базі спортивної школи № 8.

Про це повідомили у мерії Запоріжжя.

В цьому закладі культивують інтелектуальні види спорту – шахи та шашки. Наразі там займаються близько 200 учнів, а тренування відбуваються онлайн.

В цьому році вихованці ДЮСШ вибороли низку нагород на чемпіонатах України та Європи, а тепер готуються до всесвітніх змагань у Польщі. В турнірі планують взяти участь 5 найкращих спортсменів із Запоріжжя.

– Ще під час ковіду всі наші тренера навчилися проводити онлайн-тренування. Це дуже зручно в 21-му сторіччі, адже економіть час для дітей, щоб добратися до тренування або поїхати. Коли маленькі діти, не потрібно залучати батьків, щоб вони з роботи поспішали їх відводити. Чемпіонів багато не буває, тому сьогодні будуть тільки ті, хто планує їхати на чемпіонат світу, який відбудеться в кінці жовтня – на початку листопада, – розповів тренер-викладач, багаторазовий чемпіон світу та Європи з шашок Богдан Панченков.

ДЮСШ № 8 існує з перших років незалежності України. За цей час її учні неодноразово показували найкращі результати.