Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Освіта » В запорізьких університетах зникне заочна форма навчання: детальніше про нововведення

В запорізьких університетах зникне заочна форма навчання: детальніше про нововведення

В запорізьких університетах зникне заочна форма навчання: детальніше про нововведення

Запорожский национальный университет

Уряд підтримав законопроєкт про зміни у вищій освіті, які наблизять її за стандартами до європейської.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

“Тепер у студентів буде більше свободи дій. Вони вибиратимуть, скільки вчитися, які саме предмети цікаві й навіть зможуть змінювати спеціальність після 1–2 років навчання”, – прокоментував він.

Які зміни очікуються:

  • Студенти за контрактом можуть регулювати термін навчання. Наприклад, пришвидшити навчання й завершити бакалаврат за 3 роки замість чотирьох. Чи навпаки — отримати ступінь за 6 років. Це допоможе формувати зручний графік.
  • Вибір спеціальності після першого чи другого курсу. При вступі на певну галузь, 1—2 роки можна вивчати загальні предмети, далі — можна обрати конкретну спеціальність.
  • Заочного чи вечірнього навчання не буде. Замість нього вводять дистанційне навчання.

Раніше Inform.ua писав, як у школах Запоріжжя проводять уроки під час повітряних тривог.