Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » У Запорізькій області зареєстровано 230 тисяч переселенців

У Запорізькій області зареєстровано 230 тисяч переселенців

У Запорізькій області зареєстровано 230 тисяч переселенців

Переселенці у Запоріжжі

Запорізька область продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. Наразі на території регіону зареєстровано 230 тисяч вимушених переселенців.

Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

Триває евакуація громадян з прифронтових населених пунктів. До облдержадміністрації постійно надходять звернення від громадян щодо надання їм гуманітарної допомоги, розміщення та інших проблем.

Директорка Департаменту соціального захисту населення Марина Нотанова повідомила, що станом на зараз у місьцях компактного проживання знаходиться понад 5 тисяч осіб з числа внутрішньо переміщених, близько 1000 місць залишається вільними. Тому питання збільшення кількості осередків для розміщення евакуйованих людей залишається актуальним. 

Голова ЗОВА Юрій Малашко доручив профільному Департаменту спільно з органами місцевого самоврядування проаналізувати наявні ресурси для створення нових місць компактного проживання на території області. 

Як повідомляв Inform.zp.ua, кожен з переселенців зможе отримувати 1500 грн щомісяця до кінця 2023 року.