Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Їжа » Страви з гарбуза: що можуть приготувати запоріжці

Страви з гарбуза: що можуть приготувати запоріжці

Страви з гарбуза: що можуть приготувати запоріжці

Ілюстративне фото

Розпочався гарбузовий сезон, тож саме час приготувати страви з одного з найбільш шанованого та популярного овоча в українській кухні.

Inform.zp.ua зібрав рецепти простих та легких страв з гарбуза.

Гарбузова запіканка в духовці

Інгредієнти:

  • 450 г гарбуза
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка сметани
  • 2 яйця
  • 1,5 склянки борошна
  • 1 ч. ложка соди
  • 1 ч. ложка кориці
  • 4-5 ст. ложок соку апельсина
  • 20 г вершкового масла

Покрокове приготування:

  1. Гарбуз очистіть від шкірки і натріть на великій терці.
  2. В іншій мисці збийте яйця міксером. Додайте до тертого гарбуза яйця, цукор, сметану, соду, апельсиновий сік і корицю. Перемішайте добре.
  3. Додайте борошно до суміші та ще раз перемішайте до утворення однорідного тіста.
  4. Форму для випічки змастіть вершковим маслом, налийте в неї тісто і поставте в духовку.
  5. Випікайте протягом 1 години при температурі 180-190 градусів Цельсія.

 Гарбузові оладки


Інгредієнти:

  • 400 г гарбуза
  • 4 ст. ложки борошна
  • 2 яйця
  • Кориця за смаком
  • Ваніль
  • Сіль
  • 2 ст. ложки цукру
  • Олія (рослинна) – для смаження

Покрокове приготування:

  1. Гарбуз очистіть від шкірки і натріть на тертці.
  2. У глибокій мисці з’єднайте тертий гарбуз з борошном, яйцями, корицею, ваніллю, сіллю та цукром. Перемішайте до однорідної маси.
  3. Розігрійте сковороду, додайте невелику кількість олії. Обсмажуйте оладки з обох сторін до золотистої скоринки на невеликому вогні.
  4. Подавайте оладки з джемом, яблуками чи варенням.

Смажений гарбуз з медом та кінзою

Інгредієнти:

  • 500 г гарбуза
  • 2-3 ст. ложки меду
  • 2 ст. ложки оливкової олії
  • Сіль та чорний перець за смаком
  • Свіжа кінза для прикраси

Покрокове приготування:

  1. Наріжте гарбуз на часточки і видаліть насіння.
  2. Вмочіть кожну часточку гарбуза в мед і оливкову олію.
  3. Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої кірки, приправте сіллю та перцем.
  4. Подавайте шматочки, посипані свіжою кінзою.

Салат з гарбузом та капустою

Що знадобиться:

  • 250 г червонокачанної капусти
  • 200 г м’якушу гарбуза
  • 150 г яблука
  • Зерна граната
  • Три столові ложки оливкової олії
  • Дві чайні ложки лимонного соку
  • Чайна ложка меду
  • Сіль та мелений перець – за смаком

Покрокове приготування:

  1. Капусту нашаткуйте та положіть у салатник. Натріть гарбуз, додайте до капусти. Яблука натріть на тертці зі щільною м’якоттю і додайте до решти інгредієнтів.
  2. Для заправки змішайте оливкову олію, лимонний сік, рідкий мед, сіль та перець за смаком.
  3. Вилийте заправку у салат і добре перемішайте.
  4. Прикрасьте салат зернами гранату перед подачею.

Авторка: Анжеліка Ванько