Розпочався гарбузовий сезон, тож саме час приготувати страви з одного з найбільш шанованого та популярного овоча в українській кухні.
Inform.zp.ua зібрав рецепти простих та легких страв з гарбуза.
Гарбузова запіканка в духовці
Інгредієнти:
- 450 г гарбуза
- 1 склянка цукру
- 1 склянка сметани
- 2 яйця
- 1,5 склянки борошна
- 1 ч. ложка соди
- 1 ч. ложка кориці
- 4-5 ст. ложок соку апельсина
- 20 г вершкового масла
Покрокове приготування:
- Гарбуз очистіть від шкірки і натріть на великій терці.
- В іншій мисці збийте яйця міксером. Додайте до тертого гарбуза яйця, цукор, сметану, соду, апельсиновий сік і корицю. Перемішайте добре.
- Додайте борошно до суміші та ще раз перемішайте до утворення однорідного тіста.
- Форму для випічки змастіть вершковим маслом, налийте в неї тісто і поставте в духовку.
- Випікайте протягом 1 години при температурі 180-190 градусів Цельсія.
Гарбузові оладки
Інгредієнти:
- 400 г гарбуза
- 4 ст. ложки борошна
- 2 яйця
- Кориця за смаком
- Ваніль
- Сіль
- 2 ст. ложки цукру
- Олія (рослинна) – для смаження
Покрокове приготування:
- Гарбуз очистіть від шкірки і натріть на тертці.
- У глибокій мисці з’єднайте тертий гарбуз з борошном, яйцями, корицею, ваніллю, сіллю та цукром. Перемішайте до однорідної маси.
- Розігрійте сковороду, додайте невелику кількість олії. Обсмажуйте оладки з обох сторін до золотистої скоринки на невеликому вогні.
- Подавайте оладки з джемом, яблуками чи варенням.
Смажений гарбуз з медом та кінзою
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 2-3 ст. ложки меду
- 2 ст. ложки оливкової олії
- Сіль та чорний перець за смаком
- Свіжа кінза для прикраси
Покрокове приготування:
- Наріжте гарбуз на часточки і видаліть насіння.
- Вмочіть кожну часточку гарбуза в мед і оливкову олію.
- Обсмажуйте на середньому вогні до золотистої кірки, приправте сіллю та перцем.
- Подавайте шматочки, посипані свіжою кінзою.
Салат з гарбузом та капустою
Що знадобиться:
- 250 г червонокачанної капусти
- 200 г м’якушу гарбуза
- 150 г яблука
- Зерна граната
- Три столові ложки оливкової олії
- Дві чайні ложки лимонного соку
- Чайна ложка меду
- Сіль та мелений перець – за смаком
Покрокове приготування:
- Капусту нашаткуйте та положіть у салатник. Натріть гарбуз, додайте до капусти. Яблука натріть на тертці зі щільною м’якоттю і додайте до решти інгредієнтів.
- Для заправки змішайте оливкову олію, лимонний сік, рідкий мед, сіль та перець за смаком.
- Вилийте заправку у салат і добре перемішайте.
- Прикрасьте салат зернами гранату перед подачею.
Авторка: Анжеліка Ванько