Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » “Ворожки” в Запоріжжі ошукали пенсіонерку: подробиці

“Ворожки” в Запоріжжі ошукали пенсіонерку: подробиці

“Ворожки” в Запоріжжі ошукали пенсіонерку: подробиці

Фото: ГУПН в Запорізькій області

 

В Запоріжжі жінки, які представилися “ворожками” викрали заощадження 86-річної жінки нібито за “зняття порчі з її сина”. 

Про це повідомили в пресслужбі ГУНП в Запорізькій області.

До жінки на вулиці підійшла незнайомка, представилася «ворожкою» та попередила, що на неї чекає велике горе – похорон сина. У цей час нібито випадкова перехожа впізнала «ворожку» та переконливо засвідчила її «компетентність». Далі обидві запевнили літню жінку, що біду можна відвернути, знявши «порчу».

Літня жінка винесла з квартири гроші (а це понад 41 тисяча гривень) для проведення “ритуалу” й поклала їх у пакет.

“Одна з фігуранток здійснила на пакеті «магічні» дії та повернула жінці з умовою не відкривати якийсь час і потримати під подушкою. Лише через деякий час пенсіонерка виявила відсутність купюр та звернулась до поліції. Оперативники встановили, що до злочину причетні дві мешканки сусідньої області, 36 та 45 років”, – повідомляють в поліції.

20 жовтня оперативники та слідчі відділу поліції №3 Запорізького РУП разом з працівниками управління карного розшуку під процесуальним керівництвом Шевченківської окружної прокуратури та за силової підтримки спецпризначенців КОРД провели низку обшуків за місцями мешкання фігуранток та вилучили речові докази протиправного вчинку, а також паспорти російської федерації, що посвідчують їхнє громадянство.

Фігурантці-«ворожці» інкримінують крадіжку, вчинену в умовах воєнного стану. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру в скоєнні злочину її поплічниці, а також – щодо обрання обом запобіжних заходів. Поліцейські  відкрили кримінальне провадження.