Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Територія вільна від окупантів та сигаретного диму: як мешканці Запоріжжя подорожують потягами (ФОТО)

Територія вільна від окупантів та сигаретного диму: як мешканці Запоріжжя подорожують потягами (ФОТО)

Територія вільна від окупантів та сигаретного диму: як мешканці Запоріжжя подорожують потягами (ФОТО)

Потяг
Фото Inform.zp.ua

Далеко не всі мешканці Запоріжжя можуть собі дозволити подорожувати чи їздити в інше місто автомобілем. Багато хто вибирає залізничний транспорт для поїздок. Їздити поїздом набагато дешевше, а для деяких – комфортніше.

Inform.zp.ua нещодавно побував в одному з поїздів сполученням «Львів-Запоріжжя» та вирішив поділитися враженнями від поїздки.

Тепло та душно

У вагоні всі вікна виявилися зачиненими. При цьому в комплект постільної білизни не входить тепла ковдра, вкриватися вночі доводиться по-літньому тільки простирадлом.

Потяг
Потяг
Фото Inform.zp.ua

У жовтні у вагоні зовсім не холодно, але дуже душно через закриті вікна.

Потяг
Потяг
Фото Inform.zp.ua

Також багато пасажирів не відмовляють собі у звичці перекусити під час поїздки. Багато хто бере з собою варені яйця, ковбасу, смажену курку. Аромати їжі у вагоні поєднуються із запахом поту і перебувати у вагоні із закритими вікнами стає складно.

Із плюсів – у вагоні тепло. Мінус – немає свіжого повітря.

Переваги потяга

Доїхати з Вінниці до Запоріжжя автомобілем за допомогою програми Bla-bla-care коштує приблизно 700 грн з однієї людини, дорога займає майже 9 годин. На поїзді значно дешевше, але довше – 13 годин на дорозі, вартість квитка – близько 300 грн разом із постільною білизною.

Переваги поїздки на поїзді – це вільне переміщення у вагоні, чого не можна зробити в салоні автомобіля. Пасажири можуть вийти в тамбур, скористатися туалетом, замовити чай чи каву, а також сидіти чи спати на полиці.

Укрзалізниця
Потяг
Фото Inform.zp.ua

Також ще один із плюсів – знайомства з пасажирами, яким нудно в дорозі і хочеться поговорити. “Синдром попутника” проявляється у багатьох людей, а таке вагонне знайомство потім ні до чого не зобов’язує.

Потяг
Потяг
Фото Inform.zp.ua

З мінусів

Як уже говорилося, у вагоні із зачиненими вікнами дуже душно. Єдине відчинене вікно виявилося навпроти туалету, але це не рятувало від неприємних запахів звідти.

Потяг
Потяг
Фото Inform.zp.ua

Біля туалету виявилася єдина у вагоні розетка. При цьому вона була так високо, що зарядити телефон виявилося дуже проблематично.

Потяг
Потяг
Фото Inform.zp.ua

Якщо хочеться обмежити себе від сторонніх людей і неприємних запахів, то звичайно краще вибирати купе. Але квитки краще брати за два тижні. Тому що вони не завжди є в наявності і тому доводиться їздити в плацкарті, ще й на верхній полиці, а такі умови підійдуть не всім.

Чим себе зайняти у поїздці

Дорогою мобільний зв’язок практично не ловить, тому перед поїздкою, якщо немає із собою цікавої книги, краще купити журнал або кросворди. Це допоможе скоротати час до сну.

Також, навіть якщо поїздка триває лише одну ніч, краще все-таки мати змінне взуття – гумові шльопанці або домашні капці, тому що в закритому взутті перебувати довгий час дуже важко.

Як перекус, краще брати з собою печиво, сухарики, шоколад, а не продукти, що пахнуть на весь вагон. Замовити каву, чай чи воду можна у провідника. Коштує це лише 10 грн.

Потяг
Потяг
Фото Inform.zp.ua

Неодмінні переваги – це вагонні знайомства. Під час дороги яких тільки історій не почуєш. І навіть якщо спілкування триватиме лише одну поїздку – незабутні враження гарантовані!)