Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Коли почнеться опалювальний сезон: у Запоріжжі знову очікується потепління

Коли почнеться опалювальний сезон: у Запоріжжі знову очікується потепління

Коли почнеться опалювальний сезон: у Запоріжжі знову очікується потепління

Ілюстративне фото

Гідрометцентр передбачає теплу погоду до кінця місяця, з невеликим дощем 20 жовтня. Тому обговорюється лише перспектива та загрози опалювального сезону в Запоріжжі. 

Про це говорили на пресконференції 19 жовтня фахівці ДСНС спільно із співробітниками запорізького Товариства Червоного Хреста та гідрометеорологічної служби.

“Минулого року у період опалювального сезону через необережне поводження з вогнем виникло 355 пожеж на яких загинуло 33 людини в тому числі одна дитина та ще 12 людей травмувалось. 111 пожеж виникло через неправильне користування електрообладнанням”, – повідомив начальник відділу державного нагляду за особливо важливими об’єктами та застосування санкцій Дмитро Жолобов.

Провідний інспектор відділу нормативно-технічної роботи та контролю за системами протипожежного захисту, майор служби цивільного захисту Денис Петунін надав поради:

  • Придбавайте сертифіковану продукцію в ліцензованих магазинах.
  • Розміщуйте генератори ззовні або в окремих технічних приміщеннях із вентиляцією.
  • Забезпечте мінімальну відстань 6 метрів від генератора до будівель, вікон, автомобілів тощо.
  • Дозволяється встановлювати генератор біля негорючих стін (без вікон) на відстані не менше 1 метра.
  • Монтуйте генератор на рівному та надійному майданчику.
  • Негайно усувайте будь-які пошкодження електричних проводів чи обладнання.
  • Уникайте встановлення газових обігрівачів у приміщеннях, оскільки вони споживають кисень та виділяють чадний газ.
  • Уникайте використання “буржуйок” у квартирах, оскільки вони можуть викликати отруєння чадним газом.
  • Звертайте увагу на вентиляцію та запобігайте накопиченню чадного газу в будинках.
  • Дотримуйтеся інструкцій виробників усіх опалювальних пристроїв та генераторів.

Заступниця начальника обласного Гідрометцентру Тетяна Сорокіна звертає увагу, що після короткочасного похолодання перебудовано баричне поле. І тепер на територію області йде тепле повітря з південного заходу. Очікується невеликий дощ 20 жовтня через атмосферний фронт. Тепла погода очікується майже до кінця місяця.

Раніше Inform.zp.ua писав, що опалювальний сезон зазвичай починається в Запоріжжі та області, коли помітно знижується температура повітря. Дата старту опалення ще не названа, але ми розповіли про варіанти підготовки до нього.