Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Запоріжжяобленерго готується до осінньо-зимового сезону: у якому стані мережі

Запоріжжяобленерго готується до осінньо-зимового сезону: у якому стані мережі

Запоріжжяобленерго готується до осінньо-зимового сезону: у якому стані мережі

Ілюстративне фото

Запоріжжяобленерго продовжує відновлення пошкоджених електромереж. В Україні достатньо потужності, щоб пережити зимовий сезон. Усе залежить від обстрілів окупантів і наскільки вони будуть щільними.

Про це повідомив генеральний директор ПАТ “Запоріжжяобленерго” Михайло Гаврилов в ефірі Національного телемарафону “Єдині новини”.

“Наразі ми відновили понад 2 тисячі об’єктів. Щодо решти – тримаємо ситуацію на постійному контролі і, якщо об’єкти не перебувають у “сірій зоні” або на лінії зіткнення, якщо проведення ремонтних робіт не загрожує життю наших працівників, – одразу після отримання дозволу з боку військових ми оперативно займаємося відновленням”, – розповідає Михайло Гаврилов.

За словами генерального директора, щодня компанія відновлює енергопостачання близько 4,5 споживачів у прифронтових територіях Запорізької області. І ці роботи потребують не лише зусиль з боку персоналу, а й значного фінансування, що перевищує передбачене тарифом.

“Сьогодні нас підтримують міжнародні донори – організації та компанії з багатьох країн, які нам вдалося залучити за підтримки Міністерства енергетики”, – стверджує Михайло Гаврилов.

Також директор компанії додав, що потужності в державі достатньо, щоб пройти зимовий період. “Але все залежатиме від того, чи будуть обстріли критичної інфраструктури і наскільки вони будуть щільними”.

Раніше ми писали, що в Оріхові Запорізької області бригади електриків повернули світло 57 сім’ям у двох населених пунктах, які знеструмлювали внаслідок обстрілів.