Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » ЖКГ » Працівники АТ «Запоріжгаз» підготували до зими більше 4 тис кілометрів газових мереж

Працівники АТ «Запоріжгаз» підготували до зими більше 4 тис кілометрів газових мереж

Працівники АТ «Запоріжгаз» підготували до зими  більше 4 тис кілометрів газових мереж

Запоріжгаз

Для підготовки до проходження осінньо-зимового періоду 2023/2024 року, надійної роботи об’єктів розподілу природного газу проводиться встановлення нових сучасних шкафних газорегуляторних пунктів, заміна ліній редукування у ГРП, комплексне приладове обстеження трас газопроводів, вимірювання захисних потенціалів і перевірка  ефективності роботи засобів електрохімзахисту газогонів. При кожному обході газопроводів-вводів перевіряється зовнішній стан, герметичність з’єднань комбінованих будинкових регуляторів тиску газу- це заходи з цілого комплексу підготовчих робіт, які проводять співробітники «Запоріжгазу» для нового опалювального сезону.

Протягом 9 місяців цього року працівники компанії встановили 22 нових та сучасних шкафних газорегуляторних пункти. Такі пункти зменшують ризики витоків газу, забезпечують безаварійну роботу системи, а також гарантують захист від різких перепадів тиску, завдяки сучасним европейським регуляторам тиску газу.

У разі падіння тиску чи аварійної ситуації нове обладнання автоматично відключить подачу блакитного палива.

Крім всього, бригади проводять ревізію газорегуляторних пунктів.  У першу чергу обладнання ГРП ретельно перевіряється на наявність дефектів і забруднень. Для цього слюсарі проводять повне розбирання обладнання.  Вони перевіряють цілісність мембран, гумових ущільнень, наявність зносу тертьових частин обладнання. У випадку, якщо виявляються порушення в роботі ГРП, слюсарі проводять необхідну заміну. Така робота на одному ГРП займає не менше чотирьох годин робочого часу- говорять газовики.

Тільки в Запоріжжі силами бригад щорічно, згідно затверджених графіків, обслуговується 121 газорегуляторний пункт і 511 шафових  пунктів. Один з етапів підготовки до опалювального сезону – обстеження технічного стану підземних і надземних газопроводів. Щодня працівники групи КПО «Запоріжгазу» обстежують близько 10 кілометрів мереж, перевіряючи за допомогою спеціальних приладів наявність витоків в мережі.

Також аварійно-диспетчерська служба підприємства у складі 99 чоловік підготовлена до роботи у екстремальних ситуаціях. Служба забезпечена спеціальними аварійними машинами та інструментами. На підприємстві створено аварійний запас необхідних матеріалів і палива, який постійно оновлюється.

Як тільки вмикаються котельні, кількість заявок в диспетчерську службу збільшується в 2-3 рази. В опалювальний період АДС Запоріжгазу приймає близько 40 заявок на день. Тому на підприємстві вже підготувалися до збільшення звернень- звітують газовики. Підготовлена техніка та спецобладнання, є запаси палива для оперативного реагування.

В минулому році в м. Запоріжжя створено додаткову дільницю для оперативного реагування на аварійні ситуації.

Що стосується обслуговування внутрішніх газових мереж, вони здійснюється в Україні на договірних засадах

 «Запоріжгаз» надає послуги технічного обслуговування газових мереж та газового обладнання. Потрібно лише укласти договір. Спеціалісти під час технічного обслуговування здійснюють: перевірку герметичності з’єднань газових мереж, перевірку на витоки газу та усунення їх в разі виявлення, перевірку газового обладнання

За 9 місяців року в Запоріжжі та районі укладено 6588 договорів на обслуговування внутрішньої газової мережі.

Також димові та вентиляційні канали мають бути під постійним наглядом.

Зазвичай причинами випадків отруєння чадним газом є відсутність тяги у ДВК. При несправних димоходах та вентканалах шкідливі продукти згоряння замість того, щоб виводитися назовні, накопичуються в приміщенні.

Перед початком опалювального сезону необхідно перевіряти стан димоходів та вентиляційних каналів у вашому будинку.

Димові канали опалювальних печей, ємкісних водонагрівачів для опалення і опалювальних котлів, які працюють сезонно перевіряються один раз на рік, перед початком опалювального сезону. Якщо такі прилади працюють цілий рік – двічі на рік (навесні і восени).

У випадку виявлення несправних каналів особа, яка виконує їх перевірку, зобов’язана: попередити власника (балансоутримувача та/або орендаря (наймача)) про заборону користування газовим обладнанням. Н7аправити газорозподільному підприємству акт перевірки технічного стану ДВК для подальшого відключення газових приладів від системи газопостачання до усунення недоліків.

Димові канали опалювально-варильних печей – не рідше 1 разу на 6 місяців (навесні і восени).

Димоходи із перетином, меншим за перетин димовідвідного патрубка газового приладу мають обслуговуватись щонайменше кожні 2 місяці.

Вентиляційні канали обслуговуються одночасно з димовими. Періодичні перевірки ДВК багатоквартирних будинків спеціалізовані організації заздалегідь погоджують з управителем\ОСББ , а в селах – з місцевою владою.

Запоріжгаз дякує споживачам за своєчасну оплату доставки газу. Завдяки цьому платежу працівники компанії відновлюють мережу після обстрілів, формують аварійний запас та виконують інші роботи для безпечного та безаварійного розподілу газу.


Рекламний матеріал