Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Блоги » Що подивитись на YouTube: топ 10 українських каналів

Що подивитись на YouTube: топ 10 українських каналів

Що подивитись на YouTube: топ 10 українських каналів

Ілюстраційне фото

Із початком повномасштабного вторгнення попит на український медіа-продукт стрімко почав зростати. Це пов’язано з тим, що українці масово почали відмовлятися від російського контенту, бо нарешті побачили всю сутність його авторів.

Якщо ви знаходитеся у пошуку нового, сучасного, цікавого та українського, тоді ця добірка саме для вас:

“Загін кіноманів”

Для справжніх поціновувачів кінематографа “Загін кіноманів” – те, що потрібно. Цей канал має різне наповнення, від розважальних відео про українські й зарубіжні фільми, серіали та телешоу, до пізнавальних робіт про російську пропаганду та її шкідливий вплив на українців.

Напевно зараз на сучасному YouTube немає кращого викривача російських міфів, ніж очільник цього каналу Віталій Гордієнко. Якщо ви досі вважаєте російські серіали та фільми (наприклад, початку нульових) веселими та цікавими; якщо думаєте, що ніякого негативного впливу такий контент на вас не несе – тоді відео нижче допоможе вам зрозуміти чому це не так.

ЧОМУ МИ ЦЕ ДИВИЛИСЬ: НЯНЯ ВІКА, СОЛДАТИ, КАДЕТИ?

“Палає”

YouTube-канал “Палає” разом створюють Емма Антонюк та Яна Брензей, яка народилася та здобула вищу освіту в Запоріжжі. Вони обидві є колишніми журналістками програми “Вікна-новини” на телеканалі СТБ. Тематика цього каналу різноманітна: тут обговорюються соціальні, політичні, етичні та культурні проблеми нашого суспільства. Якщо ви любите бути в курсі останніх гострих подій – вам сюди. Якщо вас дратують стереотипи та сексизм – вашу думку зрозуміють на цьому каналі.  Якщо хочете, аби українське суспільство звільнилося від комплексу меншовартості, насаджене Росією – вам теж сюди, відео нижче вам може в цьому допомогти.

ЛЮДИ БІДКАЮТЬСЯ і жують сало: як нам вживили комплекс меншовартості/ПАЛАЄ

“Леви на Джипі”

“Леви на Джипі” – це суто розважальний контент, який з 2018 року створюють українські гумористи Андрій Лузан, Микола Зирянов, Валентин Міхієнко та Роман Щербан. На цей час аудиторія цього каналу складає 944 тис. користувачів, що робить “Левів на Джипі” одним з найпопулярніших українських YouTube-каналів.

У цієї команди є свій “Благодійний фонд Левів на Джипі”, який збирає дуже великі кошти на потребу ЗСУ.

ВАСЯ БАЙДАК і ПОЗИТИВ в Клубі Дилетантів #19

“Aleksey Durnev”

Ще один приклад одного з найбільш популярних українських YouTube-каналів – це “Aleksey Durnev”, аудиторія якого зараз складає 1,36 млн користувачів. Змістове наповнення розважальне та суто гумористичне. Головною “фішкою” каналу є рубрика “Дурнєв дивиться сторіс”, де власне ведучий та блогер Олексій Дурнєв коментує Instagram-сторіс зірок. А після початку повномасштабного вторгнення рубрика змінила вектор, і теперь Дурнєв почав дивитися сторіс росіян.

Тікають з росії без речей та шампунів | Дурнєв дивиться сторіс ZОМБІ #35

“BIHUS Info”

Якщо вам подобаються справжні журналістські розслідування, “BIHUS Info” вас дуже зацікавить. Тут простою мовою пояснюються складні корупційні схеми наших політиків та олігархів. Цей проєкт було засновано в 2013 році командою журналістів-розслідувачів на чолі з Денисом Бігусом.

Зараз найпопулярнішим відео на каналі є розслідування про Віктора Медведчука, яке складається з 4 частин і є реальним доказом його злочинів. Пропонуємо подивитись першу частину:

Прослушка Медведчука: стосунки з Порошенком, Путіним і бойовиками (частина 1)///НГ№350(2021.05.17)

“Taras Bilka / НЕ СЦЯТЬ”

Цей YouTube-канал веде запорізький журналіст Тарас Білка, який зараз служить в ЗСУ. Тематика каналу одночасно і розважальна і просвітницька. Тут є інтерв’ю із різними запорізькими бізнесменами, є рубрика про експедиції Україною,  про крафтових виробників, глемпінгів та еко-фермерів. На даний момент аудиторія каналу складає майже 70 тис. користувачів.

Будинки на колесах / Ukrainian Custom (CraftRoadShow, сезон 2, серія 1)

“AdrianZP”

Ще один запорізький YouTube-канал, який може бути цікавим любителям кіно. Тут багато якісної української переозвучки та просвітницьких відео. На каналі 102 тисячі користувачів та майже 5,5 млн переглядів. 

В описі “AdrianZP” про автора зазначено: “Скоріш за все ви могли мене чути в ролі «Ріка Санчеза» в Ріку та Морті, «Кунґ-Ф’юрі», «Ванпанчмена», та багато-багато інших персонажів, що й сам всіх не згадаю.”

Якщо ви досі не знайомі з цим каналом, то для перегляду пропонуємо вам відео про російську пропаганду в дубляжі. Як наш ворог використовує кіно в своїх імперських цілях, як висміюють українців та возвеличують росіян, як перекручують факти – все це в цьому відео.

ЩО не так з російським дубляжем? 🤔 ПРОПАГАНДА? 😱

“Geek Journal”

Блогер із Запоріжжя Тайлер Андерсон, веде канал “Geek Journal” з 2012 року. Він створює невеликі відео про український та зарубіжний кінематограф, і про актуальні новини світу.

Контент каналу допоможе краще розбиратися в кіно, розуміти приховані змісти та розрізняти пропаганду.

УКРАЇНА перевершила DISNEY? Цей МУЛЬТ ми ЧЕКАЛИ 8 РОКІВ! Огляд «МАВКА: ЛІСОВА ПІСНЯ» | GEEK JOURNAL

“Підпільний Стендап”

Гумор – це найкращі ліки та найсильніша зброя українців. Тому “Підпільний Стендап” саме про це. Аудиторія каналу 208 тис. користувачів і 41,8 млн переглядів.

Після того, як українці припинили дивитися російський стендап, попит на гумор не знизився, а навпаки зріс. Тому на цьому каналі ви можете познайомитися з новими українськими коміками та підняти собі настрій.

Для перегляду пропонуємо сольний стендап концерт Василя Байдака – відомого волонтера, та учасника команди-переможниці “Ліги сміху”.

Василь Байдак – “Комедія спостереження за абсурдом” [ENG SUBS] Сольний стендап концерт 2022

“Женя Янович”

Автор каналу Женя Янович, може бути відомий вам із багатьох проєктів, зокрема “Подкаст терапія”, “Мамахохотала” та фільмів “Бурштинові копи” та “Інфоголік”.

На цьому YouTube-каналі Женя Янович створює своє шоу “20:23” у відомому форматі “Late night show”. Прикладами цього формату у світі є американські “Джиммі Кіммел наживо!” та «Шоу Елен Дедженерес».

“20:23” – це чудовий контент для приємного вечора. Тут є все, що потрібно українським глядачам: зіркові гості, гумор та розмови про актуальні події.

Ярмак про баласт нації, людяність Залужного та фанатів у ЗСУ | 20:23 #12

До речі, спільною ознакою цих всіх YouTube-каналів є волонтерство. Майже під кожним відео ви можете знайти посилання на благодійний збір до якого можна приєднатися та допомогти країні.

Сподіваємося в цій добірці ви знайшли для себе щось корисне та цікаве. Розвиваймо український YouTube разом!

Авторка: Євгенія Казанцева