Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Площу Вернадського у Запоріжжі планують реконструювати: фото проекту

Площу Вернадського у Запоріжжі планують реконструювати: фото проекту

Площу Вернадського у Запоріжжі планують реконструювати: фото проекту

Фото: Запорожский горсовет

Колишню площу Пушкіна, яка зараз називається майданом Вернадського, хочуть реконструювати після закінчення війни.

Про це повідомляє в.о. міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

Він зазначає, що цей проект відновлення фінансуватиметься за рахунок коштів відомого Запорожця, ідейного ініціатора створення громадської організації «Асоціація Ноосфера» та інжинірингової школи Ноосфера, мецената Макса Полякова.

“Проект реконструкції площі вже розроблений. Для його подальшого втілення в життя між міськрадою і “Асоціацією Ноосфера” підписано Меморандум про співпрацю”, – заявив Куртєв.

Хто такий Макс Поляков?

Український підприємець Максим Поляков-уродженець Запоріжжя. Засновник і аерокосмічної компанії Firefly Aerospace.

Максим Поляков


Народився в сім’ї інженерів Запорізької філії “Хартрон”, українського підприємства ракетно-космічної галузі. У 2011 закінчив аспірантуру Дніпровського університету.

Бізнесмен залучив до роботи над легкою ракетою Firefly Alpha українських вчених та інженерів, що значно прискорило процес її створення. У листопаді 2018 Firefly Aerospace потрапила до списку компаній, відібраних NASA для програми освоєння Місяця із загальним бюджетом 2, 6 млрд доларів.

Американський уряд висунув вимогу Полякову продати його частку в ракетній компанії Firefly Aerospace. Комітет з іноземних інвестицій пояснює що володіння акцій Полякова в аерокосмічній компанії ставить під загрозу національну безпеку США через конфлікт України з Росією.

Нагадаємо, у Запоріжжі перейменували площу Пушкіна на майдан Володимира Вернадського. Ці зміни вже вносять в назви зупинок громадського транспорту.