Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » У повітрі Запоріжжя виявили перевищення викидів аміаку та сірководню: чим це небезпечно для запорожців

У повітрі Запоріжжя виявили перевищення викидів аміаку та сірководню: чим це небезпечно для запорожців

У повітрі Запоріжжя виявили перевищення викидів аміаку та сірководню: чим це небезпечно для запорожців

Ілюстративне фото

За минулу добу лабораторія моніторингу навколишнього середовища зафіксувала в повітрі Запоріжжя перевищення викидів аміаку та сірководню

Про це повідомляє Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Зафіксовано перевищення максимально-разових концентрацій забруднюючих речовин в атмосферному повітрі:

  • вул. Дослідна станція, 79-по північному напрямку вітру:

аміак-0,24 мг / м3, в 1,2 рази вище ГДК
сірководень-0,0141 мг/м3, в 1,76 рази вище ГДК

Чим небезпечні викиди аміаку для організму людини?

Дратує очі і дихальні шляхи. Заподіює сльозотеча, біль в носі і горлі, кашель, труднощі з диханням, біль у грудях. При більш високих концентраціях-важке пошкодження дихальних шляхів і легенів, в тому числі набряк легенів, можлива раптова смерть.

Чим небезпечні викиди сірководню для організму людини?

Сірководень – дуже токсичний газ, що діє безпосередньо на нервову систему. За шкалою небезпеки він віднесений до 3 класу. Але що особливо небезпечно-так це властивість сірководню паралізувати нюховий нерв, в результаті чого людина перестає відчувати запах цього газу.

Вдихання повітря з невеликим вмістом сірководню викликає запаморочення, головний біль, нудоту, а в значних концентраціях речовина призводить до коми, судом, набряку легенів і смерті. Запах сірководню асоціюється з запахом тухлих яєць, при цьому в роті виникає солодкуватий металевий присмак.

Як відстежувати викиди в повітрі Запоріжжя?

Підпишіться на чат-бот Radiation and Smog Alarm від EcoCity в телеграмі, щоб отримувати сповіщення в разі небезпечного забруднення навколишнього середовища. Або моніторьте карту EcoCity в разі підозрілих загрозі викидів або їх прямих ознак.