Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Курс валют в Україні буде керовано-гнучкий, – НБУ

Курс валют в Україні буде керовано-гнучкий, – НБУ

Курс валют в Україні буде керовано-гнучкий, – НБУ

Ілюстративне фото

З 3 жовтня НБУ впроваджує керовану гнучкість обмінного курсу. Тепер офіційний обмінний курс залежатиме від того, які ціни існують на валюту на банківському ринку, а не встановлюватиметься Національним банком безпосередньо.

Про це повідомив Національний банк України.

З 3 жовтня 2023 року Національний банк України змінює правила обмінного курсу. Тепер курс визначатиметься виходячи з того, скільки коштує валюта на банківському ринку, а не встановлюватиметься НБУ.

Але при цьому НБУ продовжить стежити за тим, які ціни на валюту в банках, і буде підтримувати баланс між попитом і пропозицією валюти. Він намагатиметься не допустити занадто сильних стрибків курсу.

Новий режим посилить стійкість української економіки та валютного ринку, сприятиме їхній кращій адаптації до внутрішніх і зовнішніх шоків та зменшуватиме ризики накопичення валютних дисбалансів, які можуть генерувати тривале утримання фіксованого курсу.

Як ми писали раніше, у Запоріжжі 1 жовтня курс долара та євро залишається нестабільним. Цього тижня валюти впали на кілька копійок.