Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » “Запоріжжя – це Європа”: у Запоріжжі створили новий патріотичний мурал (ФОТО)

“Запоріжжя – це Європа”: у Запоріжжі створили новий патріотичний мурал (ФОТО)

“Запоріжжя – це Європа”: у Запоріжжі створили новий патріотичний мурал (ФОТО)

Стінопис “Запоріжжя — це Європа”. Фото: Суспільне

У Хортицькому районі Запоріжжя з’явився новий мурал на паркані багатоповерхового будинку. Художник Денис Антюхов створив його з метою підтримати патріотизм серед місцевих мешканців та висловити підтримку Силам оборони України.

Стенопис під назвою “Запоріжжя – це Європа” створили запорізькі художники у Хортицькому районі міста.

Суспільному” Денис Антюхов, один із творців муралу, розповів, що перед розписом були проведені попередні підготовчі роботи:

“Розмір мурала десь 50 квадратних метрів, може трохи більше, бо він такої непропорційної форми. Ми заґрунтували, зашпаклювали, потім закатали тло, і вже потім малювали самого козака та текст”.

Серед художників був і Микола Перепелиця — 60-річний чоловік два місяці тому приїхав до Запоріжжя із Новомиколаївки. Адже його рідне селище зазнає російських обстрілів майже не щодня.

Розповідає, що намалювати новий мурал запропонували йому знайомі художники та чоловік без вагань погодився.

Для створення стінопису автори витратили 20 літрів синьої та п’ять жовтої фарби. Малювали мурал художники понад місяць.

Як писав раніше Inform.zp.ua, і Запоріжжя на будівлі Центру підтримки «ЯМаріуполь» маріупольці створили мурал на згадку про своє рідне місто.