Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Події » Екологія » Петицію про зменшення викидів у повітря Запоріжжя розглянуть у міськраді

Петицію про зменшення викидів у повітря Запоріжжя розглянуть у міськраді

Петицію про зменшення викидів у повітря Запоріжжя розглянуть у міськраді

выбросы заводы

Запорожці зібрали підписи під петицією про прохання зменшити кількість викидів у повітря. Її розглянуть депутати Запорізької міськради на сесії.

Жителі Запоріжжя в петиції просили місцеву владу розібратися з викидами речовин в повітря під час несприятливих погодних умов. Зокрема, зобов’язати підприємства-забруднювачі коригувати свою роботу.

Під час несприятливих метеоумов, все викидається промисловістю (забруднюючі речовини – ред.) залишається в місті і городяни задихаються отруйною сумішшю. Так відбувається останній місяць майже щодня, – зазначає автор петиції, екоактивіст Микола Ралік.

У петиції просять депутатів міськради створити Тимчасову комісію, яка за участю громадськості розгляне питання, яким чином міська влада може зобов’язати забруднювачів під час несприятливих метеоумов коригувати свою роботу так, щоб жителі міста не вдихали отруєне повітря.

Станом на 22 вересня петиція зібрала достатню кількість голосів для її розгляду депутатами – 783 голоси.

Як писав раніше Inform.zp.ua, у Запорізькій міськраді замовили розробку екологічної програми зі зменшення викидів у повітря забруднюючих речовин. Вартість розробки програми складе 1,7 мільйона гривень.