Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про електронний реєстр військовозобов’язаних

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про електронний реєстр військовозобов’язаних

Верховна Рада зареєструвала законопроєкт про електронний реєстр військовозобов’язаних

Иллюстративное фото

Сьогодні в українському парламенті зареєстрували законопроєкт про створення електронного реєстру людей, які можуть бути призвані на військову службу. Цей реєстр дозволить Міністерству оборони України отримувати інформацію про громадян країни з інших державних баз даних.

Якщо цей закон буде ухвалено, то електронний реєстр військовозобов’язаних зможе отримувати інформацію про громадян не лише від військових відомств. Але й від інших органів, таких як: податкова служба, міністерства охорони здоров’я, юстиції, внутрішніх справ, Центральна виборча комісія та держміграційна служба.

Крім того, творці законопроєкту пропонують запровадити електронні процедури для набуття статусів людей, які беруть участь у бойових діях, інвалідів війни та членів сімей загиблих військових.

Цей законопроєкт розглядатиметься комітетом Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки.

Жінки, які стануть на військовий облік, не матимуть обмежень у виїзді за кордон. Це питання зараз не розглядається. Про це повідомив член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

Ми писали раніше, що Токмак вже знаходиться в зоні досяжності ствольної артилерії ЗСУ. Наслідком цього стала евакуація російських спецслужб.