Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Новини » Суд арештував майно та 5,5 млн грн запорізького полковника ДСНС

Суд арештував майно та 5,5 млн грн запорізького полковника ДСНС

Суд арештував майно та 5,5 млн грн запорізького полковника ДСНС

Фото: Державне бюро розслідувань

У червні 2022 року працівники ДБР повідомили про підозру полковнику-начальнику ГУ ДСНС України у Запорізькій області та групі його спільників. Фігуранти продавали пальне, яке виділялося ДСНС для ліквідації наслідків ракетних обстрілів.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Суд арештував майно, автомобіль та суму в розмірі 5,5 мільйонів гривень колишнього полковника Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС). Цей полковник під час війни в Запорізькій області організував схему викрадення та продажу пального. Воно було призначене для ліквідації наслідків ракетних обстрілів, розмінування та евакуації людей з прифронтових територій.

Також арештована сума в розмірі понад 1 мільйон гривень, яка належала його спільнику. Ці кошти будуть передані в управління Агентства з розшуку та управління активами (АРМА).

Зокрема, арешт був застосований до земельної ділянки 1,9 гектара, елітного будинку площею 176 квадратних метрів, автомобіля Toyota Land Cruiser, вантажного автомобіля ЗАЗ і банківських рахунків. Також були конфісковані автомобілі Mercedes-Benz Actros та DAF CF. 

На прохання працівників ДБР, колишнього полковника ДСНС відсторонили від посади. Суд встановив запобіжний захід – тримання під вартою з правом внесення застави. Досудове слідство триває.

Фігурантів цієї справи підозрюють у привласненні майна через зловживання службовим становищем згідно зі статтею 191 Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за ці статті – позбавлення волі до 12 років.

Раніше Inform.zp.ua писали, що депутат Запорізької міськради міг незаконно збагатитися на 12 мільйонів гривень. Такого висновку дійшло Національне агентство з питань запобігання корупції.