Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Депутат Запорізької міськради міг незаконно збагатитися на 12 мільйонів гривень: НАЗК висунуло підозру

Депутат Запорізької міськради міг незаконно збагатитися на 12 мільйонів гривень: НАЗК висунуло підозру

Депутат Запорізької міськради міг незаконно збагатитися на 12 мільйонів гривень: НАЗК висунуло підозру

Фото: Запорізька міська рада

Національне агентство з питань запобігання корупції за результатами моніторингу способу життя депутата Запорізької міської ради виявило ознаки незаконного збагачення на 12,2 млн грн.

Про це повідомляють у пресслужбі НАЗК.

За даними слідства повідомляється, що його батьки придбали у власність 10 об’єктів нерухомості, 6 з яких відразу подарували своєму синові, а решта 4 – через кілька днів після придбання. При цьому вони не мали достатньо коштів із законних джерел.

Мати депутата у січні та грудні 2020 року придбала у власність нежитлове приміщення та 5 квартир у Києві загальною вартістю понад 7 млн грн. у листопаді та грудні того ж року його батько став власником 4 нежитлових приміщень загальною вартістю майже 5 млн грн – одного у Запоріжжі та трьох у Києві.

Крім того, протягом 2016-2018 років батьки депутата придбали 12 об’єктів нерухомості більш ніж на 6 млн грн, що також значно перевищує отримані ними законні доходи.

Депутат Запорізької міськради повідомив НАЗК, що йому невідоме походження коштів, за які його батьки придбали подаровані йому об’єкти нерухомості.

Та й сам він у 2020 році, згідно з відомостями у декларації, витратив майже 3 млн грн, придбавши, зокрема, автомобіль BMW Х7, корпоративні права та мотоцикл. Таким чином, за результатами моніторингу способу життя депутата НАЗК встановило, що він незаконно збагатився на 12,2 млн грн, – повідомило відомство.

НАЗК направило до офісу Генерального прокурора обґрунтований висновок для внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, а також для початку досудового слідства.

Як писав раніше Inform.zp.ua, Національне агентство із запобігання корупції підозрює секретаря Запорізької міськради Анатолія Куртєва в незаконному збагаченні на більш ніж на 9 млн грн.