Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Присвоїти звання Героя України (посмертно) бійцю Савелію Федану з Енергодару – петиція

Присвоїти звання Героя України (посмертно) бійцю Савелію Федану з Енергодару – петиція

Присвоїти звання Героя України (посмертно) бійцю Савелію Федану з Енергодару – петиція

Погибший Савелий Федан. Фото: глава Энергодара Дмитрий Орлов

Голова Енергодару Дмитро Орлов зареєстрував на сайті Президента України петицію з проханням про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовому з Енергодару Федану Савелію Дмитровичу.

Загиблому бійцю був 21 рік. Він був командиром аеромобільної роти Десантно-штурмових військ ЗСУ. Савелій воював на Бахмутському та Запорізькому напрямках.

27 серпня 2023 року, виконуючи бойове завдання біля с. Роботино Запорізької області він загинув внаслідок мінометного обстрілу окупантів.

Нашому земляку був всього 21 рік, він нещодавно одружився та мав великі плани на життя… Жителі Енергодара пам’ятатимуть свого Героя, який сплатив надвисоку ціну за нашу майбутню Перемогу. Для енергодарців Савелій Федан назавжди залишиться уособленням таланту, мужності, відданості своїй країні, людської гідності та офіцерської честі, – написав Дмитро Орлов.

Для розгляду петиції президентом необхідно зібрати 25 тисяч підписів. Станом на 19:55 4 вересня кількість голосів складає 1264.

До кінця збору підписів залишився 91 день.

Як писав раніше Inform.zp.ua, на сайті Президента України зареєстровано петицію з проханням про присвоєння звання Героя України (посмертно) запоріжцю Богдану Заловському.