Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Технології » Fold vs. Flip: який форм-фактор кращий?

Fold vs. Flip: який форм-фактор кращий?

Fold vs. Flip: який форм-фактор кращий?

“Традиційні” складні смартфони та “розкладушки” мають багато спільного, як з погляду переваг, так і з погляду недоліків. Проте смартфони значно різняться, коли мова йде про сценарії використання. Як вирішити, який форм-фактор кращий? Давайте це з’ясуємо.

Аргументи на користь складних телефонів

Спочатку поговоримо про можливості та обмеження складних телефонів книжкового типу. Уявімо, ви плануєте купити Samsung Galaxy Fold 5, щоб підвищити продуктивність. І ви досягнете результату, якщо часто виконуєте складні завдання, такі як:

  • робота з документами,
  • створення ілюстрацій;
  • перегляд подій календаря;
  • технічний аналіз даних.

Але на практиці більшу частину часу користувачі проводять за зовнішнім екраном, який повторює функціональність звичайного телефона на базі Android. Це пов’язано з тим, що більшість завдань, які ми виконуємо на телефоні, такі як дзвінки, відправлення текстових повідомлень, перегляд соціальних мереж, оптимізовані саме під таке співвідношення сторін.

Ще одна проблема складних телефонів – вони більш громіздкі, ніж звичайні смартфони. Виробники досягли прогресу в зменшенні товщини корпусу, але це потребує компромісів: зменшення ємності акумулятора, використання менш потужних шарнірів. І зважаючи на те, що внутрішній екран потребує більше ресурсів, пристрій розряджатиметься швидше, ніж звичайний планшет.

Хто обирає фліпфони?

“Розкладушки” типу Galaxy Flip 5 або Motorola Razr+, виглядають як звичайні мобільні пристрої та складаються пополам. У цих моделей є три основні переваги:

  • Фліпфон більш компактний і легко поміщається в кишені, тому його не потрібно носити з собою в сумці.
  • Пристрої виглядають стильно і оригінально. Після багатьох років, коли дизайн смартфонів практично однаковий, “розкладушки” нагадують про той час, коли гаджети були цікавими.
  • Моделі створюють свого роду психологічний бар’єр між вами та вашим телефоном, оскільки для доступу до основного екрану потрібно відкрити пристрій. Це зручно для тих, хто намагається скоротити час використання смартфона і менше відволікатися на перегляд соціальних мереж, новинних сайтів та інших джерел інформації.

Поряд з набагато меншою ціною порівняно з “фолдами”, зниження “цифрової залежності” – одна з основних причин, чому фліпфони стають популярними і продаються набагато частіше, ніж модель типу “книжка”. Фактично, 70% всіх проданих складних телефонів Samsung – серія Flip.

Що краще?

З практичної точки зору, форм-фактор Fold кращий тим, що в них більше площа екрана. Це дозволяє виконувати на телефоні більше завдань, в тому числі і тих, для яких звичайні телефони просто не підходять. В той же час “розкладушки” – просто зручний для використання смартфон. І в цьому їх перевага – ви отримуєте відмінний гаджет з додатковими перевагами, за які потрібно доплатити не так багато. У кінцевому рахунку, ви самі вирішуєте, який варіант ідеальний для вас.