Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Армія України вважає, що їй вдалося прорвати найскладнішу лінію оборони РФ на Запорізькому напрямку, – Reuters

Армія України вважає, що їй вдалося прорвати найскладнішу лінію оборони РФ на Запорізькому напрямку, – Reuters

Армія України вважає, що їй вдалося прорвати найскладнішу лінію оборони РФ на Запорізькому напрямку, – Reuters

ВСУ. Фото: Владимир Зеленский

Українське просування до Азовського моря сповільнене великою кількістю мінних полів. Однак зараз Сили оборони вважають, що вони прорвали найскладнішу лінію російської оборони на півдні. Тепер вони зможуть просуватися швидше.

Про це в інтерв’ю Reuters повідомив український командир із позивним «Скала», який воює на Запорізькому напрямку.

Так, українські сили у середу, 23 серпня, підняли державний прапор у селищі Роботине на півдні Запорізької області. Це приблизно за 10 км на південь від прифронтового Оріхова. Проте населений пункт ще не звільнений від окупантів.

Ми не зупиняємося на досягнутому. Потім у нас Бердянськ і далі. Я одразу дав зрозуміти своїм бійцям: наша мета – не Роботино, наша мета – Азовське море, – наголосив «Скала».

За словами українського командира, Сили оборони пройшли основні заміновані дороги. Тому подальше просування має йти швидше.

Ми виходимо на ті рубежі, по яких ми можемо йти (вперед – ред.). Я впевнений, що звідси ми підемо швидше, – сказав він.

Нагадаємо, раніше полковник СБУ Роман Костенко заявив про те, що у ході контрнаступу Україна має вийти на рубіж Азовського моря. Тому стратегічними напрямками ударів на сьогоднішній день є Бердянськ та Мелітополь.