Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Ціни на бензин у Запоріжжі підскочили: скільки коштує сьогодні

Ціни на бензин у Запоріжжі підскочили: скільки коштує сьогодні

Ціни на бензин у Запоріжжі підскочили: скільки коштує сьогодні

Автозаправка

У Запоріжжі зросли ціни на бензин на початку повномасштабної війни. У зв’язку з дефіцитом палива зростання цент стрімко зросло, а запоріжці почали скаржитися на якість бензину.

Inform.zp.ua дізнався про актуальні ціни на паливо, а запоріжці поділилися думками про зростання цін.

До воєнного часу вартість бензину була А 95 – 30, 21 гривень. Сьогодні ціна бензину складає від 49, 90 до 53 гривень. До кінця літа очікується подорожчання пального. За прогнозами вартість бензину підвищиться до 57-58 грн/л, а дизеля – до 55-56 грн/л.

На нас чекає додаткове подорожчання. Ціна на бензин складатиме 57-58 грн за літр. На дизпаливо, гадаю, 55-56 грн. І, найімовірніше, це станеться ще до кінця серпня. Бачимо, що є потенціал для зростання, – експерт з питань ринку нафтопродуктів Сергій Куюн.

Сергій Куюн виділив дві причини зростання цін на пальне:

  • найвищі світові ціни;
  • фактичне виснаження запасів червневого дешевого пального.
    Зростання цін на пальне прокоментував мешканець Запоріжжя:

Якщо судити з до військових цінам, то вони були в рази дешевші. Ось взяти, наприклад, А 95, його вартість на заправках від 49 до 53 гривень, залежно від заправки. Якість цього палива погіршилося. Тобто ціна не відповідає його якості. На заправках почали продавати військовий бензин, після якого залишаються опади, пилюка, сміття, бруд. Після використання такого бензину стан машини псуватиметься, – мешканець Запоріжжя, Серафім.

Ціни на бензин А 95 на одній із заправок Запоріжжя становлять від 54,99 до 56,99 гривень.

Багато людей почало скаржитися на заправку WOG, тому що вони почали продавати якийсь незрозумілий старий бензин за ціною нового. Якість палива жахлива, машини, які там заправлялися, могли не встигнути виїхати із заправки, як вони вже поламалися. Про людей взагалі не думали, а полагодити машину після такого “якісного” бензину буде коштувати не малих грошей, – розповів мешканець Запоріжжя, Серафім.

З початком повномасштабної війни ціни на пальне різко зросли, а от якість погіршилася. Запоріжці залишаються незадоволеними, адже ціни зростають, а зарплати стоять на місці. Зараз, щоби заправити машину на 10л доведеться заплатити приблизно 500 гривень.

Також, щоб заощадити гроші багато хто перейшов на заправку газом, але і це не стало панацеєю для запорізьких водіїв.

Це вигідно було 10 років тому. На той час було легше поставити газ, зареєструвати. Зараз, щоб поставити газ потрібна певна сума, окремо на його реєстрацію. Відбити ціну можна буде за дуже довгий час. Зараз це безглуздо, оскільки воно вийде на ще більшу суму, – поділився водій Серафім.


Редакція inform.zp.ua надіслала запит одній з АЗС із проханням дати коментар про зростання цін на пальне


Також запорожці скаржаться на якість мийок. Ціни там із початком повномасштабної війни особливо не зросли, а от якість послуг людей не влаштовує.

Сьогодні мили машину друга, витратили 120 гривень. Все чудово, тільки вони вже не такі як раніше. До війни якість води була набагато кращою. чистіша. Зараз же, грубо кажучи, вони використовують для змивки ту саму воду, яку ми використовували. Тобто фільтри у них погані, але це, звичайно, залежить від миття. Також вони запровадили маркетинговий хід за рожеву піну. Якщо так посудити, то це просто переплата за колір. Зараз взагалі люди самі миють машини, щоби не витрачати гроші. Це взагалі виходить якісніше та менш затратно, хіба що цьому потрібно приділити трохи більше свого часу, – зазначає Серафім.

Фото: inform.zp.ua
Фото: inform.zp.ua

Нагадаємо, з 1 липня на довоєнний рівень повернулися податки на пальне. Акциз на бензин виріс більш ніж удвічі, до 213 євро за 1000 л; акциз на дизпальне – на 40%, до €139,5. Акциз на автогаз залишився на рівні 52 євро. ПДВ зріс із 7% до 20%.