Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Кримінал » Резонанс » Запорізький бізнесмен Євген Черняк спростував російські фейки про свій “заочний арешт”

Запорізький бізнесмен Євген Черняк спростував російські фейки про свій “заочний арешт”

Запорізький бізнесмен Євген Черняк спростував російські фейки про свій “заочний арешт”

Евгений Черняк

У російських ЗМІ поширилася інформація про нібито заведення кримінальної справи проти українського бізнесмена родом із Запоріжжя Євгена Черняка.

З повідомлень пропагандистських медіа стало відомо, що в Росії бізнесмена звинувачують у «фінансуванні ЗСУ з метою терористичної діяльності».

Черняк прокоментував цю ситуацію, заявивши, що створено надмірну кількість фейків навколо новини про його заочний арешт у Москві та інформації про кримінальну справу проти нього в рф.

Повідомлення про те, що в рф на мене завели кримінальну справу через мою підтримку в „фінансуванні Збройних сил України“, має купу юридичних прогалин і надмірну кількість фейків, які, як не прикро, як вірус, підхопили і деякі українські ЗМІ, — заявив Черняк в коментарі NV.

За його словами, в Росії у нього немає і ніколи не було ніякого майна, і активів:

Ніяких працівників компанії Global Spirits на території рф немає і бути не може, а відповідно інформація в росЗМІ про їх затримання є примітивним фейком, який в черговий раз підтверджує весь Юридичний маразм ситуації. А саме коли громадянина України намагаються переслідувати в Росії за допомогу Україні, — сказав Черняк.

Він додав, що через кілька днів докладніше розповість за відкриті «кримінальні справи», які завели на нього в Росії.