Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Економіка » Останній строк для сплати податків на нерухомість у 2023: Термін до 31 серпня

Останній строк для сплати податків на нерухомість у 2023: Термін до 31 серпня

Останній строк для сплати податків на нерухомість у 2023: Термін до 31 серпня

Квартира

Завершення серпня 2023 року в Україні принесе важливий зобов’язання для всіх власників нерухомості. Сплата податків на нерухомість є обов’язковою, але ця відповідальність не стосується кожного громадянина.

Відповідно до нового регулювання, обов’язок сплати податку на нерухомість розповсюджується лише на тих осіб, які отримали відповідні квитанції до 1 липня. Не дотримання цього терміну може призвести до неприємних наслідків, зокрема нарахування штрафу.

Податок стосується власників квартир та будинків лише за надлишкову площу, що перевищує норматив. Цей норматив становить 60 квадратних метрів для квартири та 120 квадратних метрів для будинку. За кожен додатковий квадратний метр площі, власнику доведеться сплатити додатковий податок.

Розмір податкового платежу визначається як 1,5% від мінімальної заробітної плати за 2022 рік, що становить 6700 гривень. Зазначимо, що дана норма не застосовується до нерухомості, розташованої на території окупованих або бойових зон.

При несплаті податку вчасно, передбачені штрафи. У разі прострочення до 30 днів, вас чекає 10% штраф від загальної суми податку. При прострочці до 20 днів – 20% штрафу. Тому ми закликаємо всіх власників нерухомості вчасно здійснити сплату до 31 серпня та уникнути додаткових фінансових витрат. Не прогавте останню можливість уникнути штрафів!

Підсумовуючи, дотримання терміну сплати податків на нерухомість є ключовим завданням для українських громадян у серпні 2023 року. Власники нерухомості повинні ретельно слідкувати за датами та вчасно сплачувати податки, щоб уникнути штрафних санкцій та зберегти свої фінанси.


Нагадаємо, Кабмін виділив 3,5 млрд. гривень на відновлення зруйнованих домів і квартир під час війни. Частину коштів підуть і у Запорізьку область.