Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Історія » О. Хортиця » Археологи знайшли на Хортиці артефакти доби козацтва. ФОТО

Археологи знайшли на Хортиці артефакти доби козацтва. ФОТО

Археологи знайшли на Хортиці артефакти доби козацтва. ФОТО

Фрагменти бомб. Зліва – скляної. Фото: Національний заповідник “Хортиця”

Внаслідок руйнування окупантами Каховської ГЕС та різкого спаду рівня води у Дніпрі обміліли ділянки берегової лінії острова Хортиця. Там співробітники Національного заповідника «Хортиця» продовжують знаходити археологічні матеріали.

Про це повідомляють у Національному заповіднику «Хортиця».

Так, наприклад, було знайдено свинцеві кулі, пряжки, фрагменти бомб та інші артефакти, серед яких вироби часів козацької доби.

Узбережжя острова Хортиця насичена пам’ятками історії та археології. І внаслідок дій окупантів  деякі з них опинились  в аварійному стані та потребують рятівних та превентивних робіт для запобігання повному знищенню, – заначається у повідомленні. 

Нагадаємо, раніше під час моніторингу прибережної смуги в Запоріжжі було виявлено старовинний човен. Він виготовлений із цільного стовбура дуба, довжиною майже 7 м. Вважається, що цій знахідці може бути від 300 до 500 років.