Ми у соцмережах
INFORM.ZP.UA - це інформаційний портал та веб-сайт новин міста Запоріжжя. Кожен день ми розповідаємо головні та свіжі новини політики, економіки, культури, криміналу, подій, спорту Запоріжжя та України. Фото та відеозвіти за сьогодні. Онлайн - актуальні та останні новини Запоріжжя та Запорізької області на день. Інформація та особи Запоріжжя. INFORM.ZP.UA публікує статті запорізьких журналістів, розслідування та чесну аналітику. Ми дуже цінуємо наших читачів і відбираємо та розміщуємо для них найважливішу інформацію про події міста Запоріжжя та області.
----:--
Ми у соцмережах
Головна » Суспільство » Здоров'я » Протипоказання до лазерної епіляції бікіні

Протипоказання до лазерної епіляції бікіні

Протипоказання до лазерної епіляції бікіні

На сучасному косметологічному ринку все більше салонів та медичних клінік пропонують зробити епіляцію бікіні лазером. Методика була представлена понад три десятки років тому, постійно модернізувалася та покращувалася. Сьогодні – це ефективний спосіб впоратися з волоссям у делікатній зоні тіла.

Поряд із плюсами епіляції, є й мінус – наявність протипоказань. А ними, як повідомили в ЕпіЛазер, лікарі не рекомендують нехтувати, оскільки це спричиняє появу проблем зі здоров’ям та серйозні ускладнення.

Відносні протипоказання до лазерної епіляції бікіні

Існують тимчасові фактори, при яких сеанс краще відкласти:

  • Вагітність та період грудного вигодовування. Під час виношування дитини, як і під час лактації, в організмі жінки відбуваються гормональні зміни, чутливість шкіри підвищується. Через це епіляція може доставити дискомфорт та переживання, яке не бажано вагітним. Більше того, вплив лазерних технологій на плід не вивчений.
  • Неповноліття. Якщо людині не виповнилося 18 років, то, швидше за все, ще не стабілізувався гормональний фон. А це означає, що результативність послуги може бути слабо вираженою або позитивною, але короткочасною.
  • Свіжа засмага. 15 днів до та після лазерної епіляції бікіні важливо утриматися від солярію та сонячних ванн. Епідерміс, що перебував під ультрафіолетом, втратив вологу, став сухим, схильним до подразнення, а отже, є великий ризик утворення термічної травми та гіперпігментації. Але якщо знайти сучасне обладнання 3D, то обмеження на засмагу складе всього 5 днів, детальніше на com.ua.
  • Автозасмага. Його не можна використовувати через те, що лазеру важче буде розрізняти волосяний пігмент від шкіряного, а значить, погіршиться результативність і можуть виникнути опіки.
  • Депіляція. Курс лазерної епіляції рекомендовано починати не раніше, ніж через 3 тижні після будь-яких технік депіляції, заснованих на пошкодженні коренів – пінцет, механічний депілятор, воскова та цукрова паста. А для лазера важливо бачити свою мету у вигляді короткого волосяного стрижня.
  • Запалення та незагоєні ранки. Активний запальний процес або рана, що недавно з’явилася на бікіні, наприклад, внаслідок гоління, більш сприйнятлива до зовнішніх інфекційних подразників. Ці процеси можуть загостритися після дії лазерних променів. Наприклад, при фолікуліті інфекція поширюється на раніше здорові ділянки шкіри, а через знижену роботу імунітету загоєння уповільнюється.
  • Інфекції у стадії загострення. Відвідування косметологічного кабінету слід відкласти при захворюванні на ГРВІ, грип, грибкові загострення.

А ось місячні дні та наявність маленького тату на бікіні не вважаються протипоказаннями. У менструальний період можна проводити епіляцію з використанням тампона, а малюнок татуювання зафарбовують білим олівцем або обходять лазерним апаратом.

Які лікарські засоби заборонені

Якщо пацієнт приймає деякі препарати, що підвищують світлочутливість, можлива негативна реакція дерми в ділянці бікіні, включаючи гіперпігментацію, висипання. Тому протипоказаннями до епіляції лазером є прийом таких медикаментів:

  • анестетики;
  • з антибіотичним та протизапальним ефектом;
  • сечогінні;
  • для лікування хвороб серцево-судинної системи;
  • гормони;
  • оральні контрацептиви;
  • протиалергенні;
  • для терапії акне;
  • препарати хіміотерапії;
  • креми та мазі для зовнішнього застосування проти алергії, антивікових змін, антисептичні.

Абсолютні протипоказання до лазерної епіляції зони бікіні

Процедура заборонена, якщо у людини в анамнезі є такі хвороби:

  • Псоріаз, дерматит та інші патології шкіри. Промінь нагріває меланін, який знаходиться у цибулинах. Нагрівання пігменту провокує опіки, а при атопічному дерматозі формується реакція – феномен Кебнера, що провокує появу нових рясних висипів.
  • Цукровий діабет. При гіперглікемії дерма регенерується повільно та схильна до інфікування.
  • Онкологія будь-якої локалізації. При такому захворюванні є ризик отримати рубцювання тканин, почервоніння, алергію або запалення фолікулів на бікіні.
  • ВІЛ інфекція. Захисні можливості організму мінімальні, загоєння протікає повільно, існує загроза інфікування, що негативно позначається на здоров’ї.
  • Герпес в активній стадії. При герпесвірусі епіляція бікіні не виконується, так як хворобливі бульбашки в зоні статевих губ можуть збільшиться.
  • Фотодерматит. При індивідуальній непереносимості ультрафіолетового випромінювання з’являються пухирі, біль, свербіж.

Також обмеження включають хіміо- та радіотерапію, психоемоційну нестабільність, патології печінки, нирок, яєчників.

Перед тим, як записатися в салон, варто отримати кваліфіковану консультацію щодо протипоказань до лазерної епіляції глибокого бікіні. Відмінним спеціалізованим місцем в Україні є мережа центрів ЕпіЛазер. Тут працюють досвідчені фахівці, консультування проводять безкоштовно, а процедуру роблять на нових гібридних апаратах EpiLaser P MIX Limited Edition, які зарекомендували себе з найкращого боку. Про це свідчать численні відгуки задоволених клієнтів епіляції.